06 липня 2016

Затверджено новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій

Ніжинська ОДПІ повідомляє, що Державна фіскальна служба України наказом від 16.06.2016 №535 затвердила новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), який розміщено на сайті офіційного видання ДФС України «Вісник. Право знати все про податки і збори» за посиланням: http://www.visnuk.com.ua/ua/pubs/id/9930.

Державний реєстр містить перелік РРО, дозволених до первинної реєстрації (розділ І), а також первинна реєстрація яких заборонена (розділ ІІ), у кількості 141 модель. При цьому, втратив чинність Наказ ДФС України від 01.04.2016 №271.

Підприємцям про податкову відпустку

Ніжинська ОДПІ нагадує платникам про те, що платники єдиного податку груп 1 і 2, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки за умови подання заяви до контролюючого органу щодо обрання періоду щорічної відпустки. Інформація про період щорічної відпустки подається за заявою підприємця в довільній формі (пп. 298.3.2 п. 298.3 ст. 298 Кодексу).

Окремого строку подання заяви щодо періоду щорічної відпустки нормами Податковим кодексом не передбачено. Тому, з метою уникнення порушення строку щодо сплати авансових платежів Ніжинська ОДПІ рекомендуєо подавати заяву щодо періоду щорічної відпустки заздалегідь: до початку календарного місяця відпустки.

Які пільги фізичним особам надаються зі сплати податку за об’єкти житлової нерухомості, розташованих у м. Ніжині

Фахівці управління податків і зборів з фізичних осіб Ніжинської ОДПІ нагадують громадянам про те, що база оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, розташованого у м. Ніжині, у тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи - платника податку, зменшується:
а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості  на 90 кв. метрів;
б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількостіна 180 кв. метрів;
в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток),  на 270 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

Ніжинська ОДПІ звертає увагу на те, що громадяни, які мають у власності об’єкти житлової нерухомості, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності) можуть звіритися або проконсультуватися з фахівцями Ніжинської ОДПІ за адресою:
м. Ніжин, вул. Поштова,2, каб.118 або отримати довідки за телефоном: (04631) 3-15-78.

Останній термін для сплати громадянами податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у 2016 році 29 серпня.

Ніжинська ОДПІ

Переглядів:206