11 липня 2016

Місцеві громади Носівського району отримали більше 5 мільйонів гривень від плати за землю

За підсумками півріччя 2016 року до місцевих бюджетів Носівського району спрямовано 5,1 млн.грн. плати за землю. Обсяги надходжень зросли до відповідного періоду минулого року на 141,4 відсотків, а це означає, що територіальні громади від власників та орендарів земельних ділянок отримали на 1,5 мільйонів гривень більше, ніж торік.

З початку 2016 року юридичними особами сплачено 4,6 млн.грн. і 0,5 млн. грн. – фізичними особами.

Ніжинська ОДПІ нагадає, що відповідно до податкового законодавства власники землі та землекористувачі сплачують за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні в поточному році.

Нарахування фізичним особам сум податку проводиться працівниками фіскальних органів. Вже направлені податкові повідомлення-рішення громадянам до 1 липня 2016 року із належними до сплати сумами земельного податку. Сплатити податок необхідно протягом 60 днів з дня його вручення, тобто граничний термін сплати – 29 серпня 2016 року.

Ніжинська ОДПІ

Від рівня податкової культури кожного чернігівця залежить добробут міста

Про важливість добровільної сплати податків, роботу фіскальних органів, підвищення відповідальності кожного мешканця задля розвитку міста йшлося під час наради, що відбулася у Чернігівській ОДПІ за участю міського голови Владислава Атрошенка.

Міський голова, враховуючи важливість дієвого діалогу фіскальних органів з платниками податків, спочатку відвідав Центр обслуговування платників. Владислав Атрошенко поспілкувався як з відвідувачами, так і з фахівцями Центру, звернув увагу на необхідність якісного інформаційного забезпечення платників податків актуальною інформацією.

Під час зустрічі з колективом, Владислав Атрошенко підкреслив, що міська влада та фіскальні органи працюють в одній команді та подякував за співпрацю у наповненні місцевого бюджету.
«Ви повинні відчувати, що саме від вашої роботи залежить розвиток нашого міста» - наголосив Владислав Атрошенко.

Він також акцентував увагу на підвищенні контролю за сплатою податків, що безпосередньо впливають на поповнення бюджету, зокрема, земельного та акцизного.

У червні мешканці міста отримали податкові повідомлення-рішення зі сплати земельного податку. Міський голова з даного приводу звернув увагу, що міська рада своїм рішенням від 26 травня цього року затвердила додаткові пільги. Отже, з 1 червня 2016 року мешканці, яким призначено субсидії, мають пільгу зі сплати земельного податку у розмірі 50 відсотків. Пільга поширюється на одну земельну ділянку у межах граничних норм для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) площею не більш як 0,10 гектара.

Начальник Головного управління ДФС у Чернігівській області Олексій Барановський позитивно оцінив роботу ОДПІ та підкреслив, що високі показники роботи інспекції у першому півріччі напряму залежали від сумлінності платників податків.

Наголосив, що рівень добровільної сплати податків становить 98 відсотків. За шість місяців 2016 року до бюджету м. Чернігова перераховано 421,8 млн. грн. проти 276,4 млн. грн. за аналогічний період минулого року. Приріст склав 145,4 млн. грн.

Були окреслені також напрямки, що потребують першочергової уваги фіскального органу. Це посилення контролю у сфері оподаткування землекористувачів та реалізації пального, боротьба з нелегальним бізнесом. Також ОДПІ спільно з міською радою продовжує роботу над виведенням заробітної плати з «тіні».

Надзвичайно приємним акцентом зустрічі стало відзначення сумлінної праці співробітників. Подяки фахівцям інспекції вручив міський голова Владислав Атрошенко.

Головне управління ДФС у Чернігівській області

Актуально: громадянам про сплату податку на нерухоме майно

Головне управління фіскальної служби нагадує громадянам області, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

За місцем податкової адреси фізичних осіб (місцем реєстрації громадян за паспортом), які є платниками податку на нерухоме майно, податковими інспекціями області будуть направлені (вручені) податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку, в яких зазначенні необхідні платіжні реквізити. Термін сплати громадянами податку – протягом 60 днів з дня отримання такого податкового повідомлення-рішення.

Доводимо до відома громадян області, що ви маєте право звернутися з письмовою заявою до органів ДФС за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо:
- об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;
- розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;
- права на користування пільгою із сплати податку;
- розміру ставки податку;
- нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання (реєстрації) платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. В такому випадку попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Головне управління ДФС у Чернігівській області

Експерти митної та прикордонної служби США, що допомагають у розробці реформи митної служби України, відвідали митний пост «Нові Яриловичі»

Робоча група у складі експертів митної та прикордонної служби США, що перебуває в Україні з метою надання допомоги у реформуванні митної служби, розпочала знайомство з роботою пунктів пропуску на державному кордоні з відвідування міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нові Яриловичі» у зоні діяльності Чернігівської митниці ДФС.

Експерти ознайомились з організацією роботи пункту пропуску та оглянули інфраструктуру. Цікавили іноземних гостей питання здійснення митного оформлення. Особливу увагу при цьому звертали на заходи з недопущення переміщення вантажів з порушенням законодавства, а також наявність технічних можливостей щодо запобігання контрабанді. З керівництвом митниці обговорили стан взаємодії у даних питаннях з білоруськими колегами, які працюють на суміжному пункті пропуску «Нова Гута». Чернігівські митники наголосили, що важливу роль у обміні інформацією відіграє використання програми «Prinex». Це дозволяє у режимі реального часу оцінювати можливі ризики при митному оформленні вантажів. З метою ознайомлення з нюансами роботи на внутрішніх митних постах, американці відвідали підрозділ митного посту «Чернігів-вантажний», що розташований у місті Козелець Чернігівської області. Де змогли оцінити організацію роботи з митного контролю та оформлення вантажу, що надійшов в Україну з Китаю.

Головне управління ДФС у Чернігівській області

Звітність з ЄСВ за червень подається за новою формою

Головне управління ДФС у Чернігівській області звертає увагу платників податків, що починаючи з 1 липня 2016 року платники єдиного внеску повинні подавати звітність за новими формами, затвердженими наказом № 435 у редакції наказу № 441.

Зміни внесені наказом Міністерства фінансів України від 11.04.2016 року № 441 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435.

Головне управління ДФС у Чернігівській області

Із зони АТО повернулись податкові міліціонери Чернігівщини

За час проведення на сході країни антитерористичної операції податківці Чернігівщини постійно несуть службу у складі спеціального підрозділу Державної фіскальної служби «Фантом». Одне з основних завдань, що стоїть перед ними, протидія незаконному перевезенню товарів через умовний кордон вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей.

У Головному управлінні ДФС повідомляють, що днями закінчилася п’ята ротація, під час якої у зоні АТО несли службу 9 податкових міліціонерів. Троє з них у червні повернулися додому, а решта - шість – ще залишилися у небезпечній зоні. Взагалі у складі підрозділу «Фантом» несли службу 24 податківці Чернігівщини, які в складі 6-ти ротацій вже 40 разів виїжджали до зони проведення бойових дій. На даний час у зоні АТО перебувають 9 податківців Чернігівщини.

Слід зазначити, що всі учасники добровільно виявили бажання виконувати свій обов’язок перед Батьківщиною. Небезпечне відрядження у середньому триває 2 місяці, але інколи продовжується на вдвічі більший термін. У небезпечній зоні податківці контролюють законність переміщення товарів, вантажів і транспортних засобів та протидіють фінансовим злочинам. Завдяки цьому на ринки України не потрапила значна кількість контрабандних та фальсифікованих товарів.

Головне управління ДФС у Чернігівській області

На Чернігівщині співробітники податкової міліції вилучили з незаконного обігу партію спирту сумнівної якості та цигарок

Заходи здійснювались у рамках операції «Акциз-2016» з метою запобігання тіньовому виробництву та обігу підакцизних товарів.

Небезпечну продукцію виявили в одному з прикордонних населених пунктів Чернігівської області. Для збереження алкогольного сурогату та цигарок зловмисники використовували приміщення колишнього зерносховища, що вже тривалий час не використовувалося за призначенням. Під час огляду податківці виявили 31 пластикову бочку (об’ємом по 200 - 220 літрів кожна), які були вщент заповнені прозорою рідиною з характерним запахом спирту. Тут же знаходились і цигарки «Димок» з маркуванням Республіки Молдова.

З незаконного обігу вилучено 6800 літрів спирту та 1500 пачок цигарок орієнтовною вартістю 835 тис.грн.. Відомості про вчинення кримінального правопорушення за фактом незаконного зберігання (транспортування) підакцизних товарів внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На даний час тривають заходи по встановленню власника підакцизної продукції та каналів її постачання на територію України.

Головне управління ДФС області повідомляє, що у разі наявності інформації про факти незаконного обігу підакцизних товарів на території Чернігівської області, громадяни мають можливість звернутися до Головного управління ДФС у Чернігівській області за телефоном: 651-479, або письмово за адресою: м. Чернігів, вул. Реміснича, 11. За всіма зверненнями будуть проведені перевірки.

Головне управління ДФС у Чернігівській області

Переглядів:228