15 вересня 2016

Фіскальна служба стала менше перевіряти

За 8 місяців поточного року підрозділами аудиту Головного управління ДФС області всього проведено 428 перевірок суб’єктів господарювання. Це на 17,7 відсотків (або 92 перевірки) менше, ніж за відповідний період 2015 року.

За результатами проведених перевірок до бюджету донараховано 638,9 млн.грн. податків. Протягом січня-серпня поточного року до бюджету вже надійшло 23,7 млн.грн. донарахованих сум, що на 5,1 млн.грн. більше ніж за відповідний період 2015 року.

Крім того, здійснюючи контроль за діяльністю збиткових підприємств, в 2016 році зменшено збитки (від'ємне значення об'єкту оподаткування податком на прибуток) на 8,2 млн.грн.. Це дозволило упередити несплату цього податку у наступних податкових періодах майже на 1,5 млн.грн.

Також, з початку поточного року за результатами документальних перевірок зменшено на 0,9 млн.грн. суму ПДВ, заявлену до відшкодування з бюджету, та зменшено на 23,6 млн.грн. від'ємне значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом з ПДВ.

Фіскальна служба області на зв’язку з громадськістю

У вересні відбудуться сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» ГУ ДФС у Чернігівській області:

14.09.2016р. «гаряча лінія» на тему: «Порядок розгляду звернень громадян органами фіскальної служби». Проводить заступник начальника відділу обслуговування платників ГУ ДФС у Чернігівській області Чумакова Інна Володимирівна. Із запитаннями звертатись з 11-00 до 12-00 години за тел. 652 –397.

21.09.2016р. «гаряча лінія» на тему: «Боротьба та профілактика корупції у фіскальних органах та митниці». Проводить начальник відділу внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Чернігівській області Мисенко Олексій Олександрович. Із запитаннями звертатись з 11-00 до 12-00 години за тел. 652 –323.

27.09.2016р. «гаряча лінія» на тему: «Вимоги до здійснення готівкових розрахунків. Питання щодо застосування розрахункових терміналів». Проводить заступник начальника відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями Мельник Роман Олексійович. Із запитаннями звертатись з 11-00 до 12-00 години за тел. 652 –375.

Фантом – переможець змагань з перегонів на драгонботах

На днях в Чернігові відбувся «Extreme Weekend» для учасників АТО, волонтерів та їх сімей. У змаганнях взяла участь і команда податківців “Фантом”.

Учасники стрибали з пішохідного мосту, на драгонботах засвоювали секрети греблі, перетягували канат та грали в пляжний волейбол. Найбільшого успіху податківці досягли в гонках на драгонботах.

Слід зазначити, що драгонбот - це каное з головою дракона. З переду сідає барабанщик, який задає ритм гребцям. А двадцять гребців сидять по десять з кожної сторони. На кормі є керманич. Змагання проводять на 200, 500, 1000 та 2000 метрів. Історія перегонів на драгонботах налічує вже 2000 років.

Саме на дистанції 200 метрів і змагалися команди в акваторії річки Десна.

Боротьба була впертою та на самому фініші завдяки більш потужному темпу, який задав загребний Ігор Закружний, “Фантому” вдалося вирвати перемогу. Але найголовніше всі учасники змагань отримали фізичну наснагу та добрий настрій, які неодмінно стануть їм у нагоді.

Про недопущення та попередження посадових злочинів у фіскальній службі

У структурі Головного управління ДФС у Чернігівській області функціонує відділ внутрішньої безпеки. Його робота направлена на виконання завдань державної політики з протидії корупції в податкових та митних органах, усунення причин та умов, що її породжують, викорінення зловживань і попередження правопорушень з використанням службового становища.

Також, на контролі відділу - забезпечення дотримання норм етики державними службовцями та створення сприятливих умов для ефективної реалізації податкового законодавства.

З метою захисту законних прав та інтересів громадян, своєчасного виявлення та реагування на протиправні дії, вживається ряд відповідних заходів. Зокрема, проводиться перевірка звернень, повідомлень та заяв громадян щодо незаконних дій з боку працівників органів ДФС області.

З метою зниження рівня корупції у податковій та митній сфері, за 8 місяців 2016 року працівниками відділу внутрішньої безпеки проведено 62 службових розслідування та перевірки. За їх результатами 8 матеріалів спрямовано до правоохоронних органів для прийняття рішення.

За матеріалами відділу внутрішньої безпеки, органами прокуратури відкрито 4 кримінальні провадження стосовно працівників податкової та митної служби за фактами скоєння службових злочинів. А саме: 1 - за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди, 1 - за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами митного посту при виконання посадових обов’язків, 2 - за фактом неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами митниці.

На адресу керівництва Чернігівської митниці ДФС та територіальних органів ДФС у Чернігівській області направлено 29 подань, вжито заходів реагування стосовно 25 посадових осіб, 2 працівники звільнено з органів ДФС, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 15 посадовців, 2 – винесено офіційне застереження.

Також, за матеріалами відділу внутрішньої безпеки відкрито 4 кримінальних провадження за фактами незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів та фіктивного підприємництва. Вилучені речові докази на суму понад 1 млн. грн., фальсифіковану алкогольну продукцію на суму понад 2,4 млн. грн. та контрафактні паливно-мастильні матеріали більш, ніж на 4 млн. гривень, складено 6 протоколів про порушення митних правил. До бюджету стягнуто 617 тис. гривень.

Начальник відділу внутрішньої безпеки Олексій Мисенко звертається до представників бізнесу та підприємців не боятись повідомляти про протиправні дії з боку працівників податкових чи митних органів області. В цьому вам допоможе телефон «Довіри» внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Чернігівській області: (0462) 668-522. За кожним фактом буде проведена ретельна перевірка і вжито відповідних заходів. У разі надання вами інформації про хабарництво чи зловживання службовим становищем з боку митників чи податківців, керівництво відділу особисто виїжджатиме на зустрічі для конфіденційного спілкування. Будемо вдячні за об’єктивну інформацію.

Головне управління ДФС у Чернігівській області

Переглядів:228