16 вересня 2016

Головне управління ДФС у Чернігівській області розкрило незаконну схему при укріпленні державного кордону

Як повідомила начальник відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДФС у Чернігівській області Лариса Сич, співробітниками підрозділу задокументовано факт незаконного привласнення державних коштів посадовими особами підприємства під час реалізації заходів з будівництва об'єкту інженерно-технічного облаштування Українсько-Російського державного кордону.

Так, було встановлено, що службовими особами одного з суб’єктів господарювання оформлено виконання будівельних робіт із залученням субпідрядника – підприємства з ознаками “фіктивності”.

За даним фактом та на підставі матеріалів фіскальної служби військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону у серпні поточного року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про відкриття кримінального провадження, що кваліфікується за ч. 5 ст. 191 КК України.
Досудове розслідування триває.

Надходження ПДВ від платників Чернігівщини зросли на чверть

За 8 місяців поточного року надходження податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) до загального фонду державного бюджету склали 519,9 млн.грн. Це перевищує показник відповідного минулорічного періоду на 184,7 млн. грн. (або на 25,2 відсотки). В тому числі за серпень 2016 року надходження склали 72,2 млн.грн., що на 16,6 млн. грн. (або на 30 відсотків) більше надходжень за відповідний період минулого року.

Станом на 1 вересня 2016 року платниками області заявлено податку на додану вартість до відшкодування з бюджету 437,2 млн.грн., в т.ч. у серпні 55,6 млн.грн. Відшкодовано податку з початку поточного року на рахунки платників 607,5 млн.грн., в т.ч. у серпні 55,2 млн. грн.

До уваги керівників неприбуткових організацій!

Головне управління ДФС у Чернігівській області, у зв’язку із стислими термінами, що встановлені Постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 року №440, просить керівників неприбуткових установ та організацій, включених до Реєстру неприбуткових установ та організацій, які на сьогоднішній день ще не отримали письмові запити від територіальних органів державної фіскальної служби, в термін до 16 вересня 2016 року звернутись до органів ДФС з питання приведення своїх установчих документів у відповідність до вимог підпункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України.

Нагадуємо, що для включення неприбуткових організацій до нового Реєстру, їх керівникам необхідно привести у відповідність до вимог діючого законодавства установчі документи, та до 1 січня 2017року подати копії нових документів до органів державної фіскальної служби.

З початку року Чернігівські митники припинили 485 митних правопорушення

Протягом січня-серпня поточного року співробітниками Чернігівської митниці ДФС виявлено та припинено 485 фактів порушень митних правил на загальну суму 21, 5 млн. грн. Основними категоріями вилучених предметів порушень митних правил були: промислові товари, сировина й матеріали, продовольчі товари та сільгосппродукція, валютні цінності та транспортні засоби.

На розгляд суду митницею направлено 199 справ на суму 24 907 тис. грн. За результатами розгляду справ, судами конфісковано товарно-матеріальних цінностей на суму 6 255 тис. грн., накладено штрафів - 6 319 тис. грн.

Безпосередньо митницею розглянуто 238 справ про порушення митних правил. За результатами їх розгляду на порушників митних правил митницею накладено штрафів на суму 18 223 тис. грн.

ГУ ДФС області: звітність при виробництві та продажу підакцизних товарів

Наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016 року №49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення» встановлено наступну звітність.

Якщо суб’єкти господарювання здійснюють виробництво спирту, передбачено звітувати за формою № 1-РС, реалізацію та виробництво алкогольних напоїв – за формою № 2-РС, реалізацію та виробництво тютюнових виробів – за формою № 3-РС, за обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі – за формою № 1-ОА, за обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі – за формою № 1-ОТ, за обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі – за формою № 1-РА , за обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі – за формою № 1-РТ.

Вищезазначені звіти необхідно подавати до органів ДФС за основним місцем обліку суб’єкта господарювання в електронній формі засобами електронного зв’язку з дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, як передбачено для податкової звітності не пізніше 9-го числа місяця, що настає за звітним. В разі, якщо 9-те число припадає на вихідний або святковий день, термін подачі звітності переноситься на перший робочий день.

Суб‘єкти господарювання, що мають діючу (в т.ч. призупинену) ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та\або тютюновими виробами, подають звіти 1-РА та\або 1-РТ до органів ДФС за основним місцем обліку суб’єкта господарювання незалежно від того, чи провадив такий платник господарську діяльність у відповідному звітному періоді.

На Чернігівщині податковий клас передав вітання бійцям АТО

На початку вересня ще яскраво світить сонце та панує справжнє літо. Це дає змогу школярам після канікул завзято приступити до навчання. Розпочав свою роботу і податковий клас в Чернігівській ЗОШ №20.

В цьому році першим по плану роботи класу був організований та проведений ігровий захід - турнір з футболу “Вересневий кубок 2016”. Змагання пройшли в два етапи. Спочатку змагалися учні 5-6 класів, а потім визначили кращих учні 7-8 класів.

Всі матчі турніру пройшли в цікавій та напруженій боротьбі. В підсумку, перемогу серед 5-6 класів виборола команда 6-Б, срібні нагороди дісталися 6-А, а бронзові – 5-А класу. Справжньою родзинкою змагань став турнір серед 7-8 класів.

Кубок та золоті нагороди в запеклій боротьбі здобула команда 8-А, срібні нагороди дісталися 8-Б, а бронзові – 7-А класу. До складу суддівської колегії був запрошений волонтер, який систематично їздить на передову в зону АТО. До цієї зустрічі діти заздалегідь підготувались. Вони вперше, від учасників турніру “Вересневий кубок 2016” передали бійцям АТО власний прапор та щирі побажання перемоги над ворогом.

Нагороди переможцям та призерам змагань вручив отець Георгій з Троїцького монастиря. Від проведеного заходу як дорослі, так і діти отримали заряд бадьорості та позитиву.

Основні тенденції імпортно-експортних операцій Чернігівської митниці за 8 місяців 2016 року

Загальний зовнішньоторговельний баланс експортно-імпортних операцій Чернігівської області (за фактурною вартістю товарів) з початку року складає 19 551,10 млн.грн., з них експорт складає 5 138,58 млн.грн. та імпорт – 14 412,52 млн.грн., що на 31 відсоток більше ніж за відповідний період минулого року.

Протягом 8 місяців поточного року через митний кордон України в зоні діяльності Чернігівської митниці ДФС прослідувало 1 942 тис. громадян, що на 10 відсотків більше, ніж за відповідний період 2015 року. Через митний кордон України митницею пропущено 489 тис.одиниць транспортних засобів та 2 536 тис.т. вантажів, що практично відповідає обсягам відповідного періоду минулого року.

ГУ ДФС у Чернігівській області: про зміни у сфері розрахункових операцій

У зв'язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 липня 2016 року за N918/29048, інформуємо про внесення змін у процедури реєстрації, перереєстрації та скасування реєстрації реєстраторів розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок.

Зокрема, змінено форми окремих документів, доповнено перелік документів, які суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу, спрощено процедуру перереєстрації РРО в контролюючому органі за новим основним місцем обліку суб’єкта господарювання, доповнено перелік підстав для скасування реєстрації РРО тощо.

Ознайомитись з вищезазначеним наказом можна на Головній сторінці офіційного вебпорталу ДФС України у рубриці :Законодавство \ Податкове законодавство \ Накази.

Фіскальна служба області надає платникам податків комплекс адміністративних, консультативних та інформаційних послуг

За січень – серпень 2016 року платникам надано 477,2 тис. таких послуг та електронних сервісів. Із загальної кількості адміністративних послуг – 66 відсотів (315,6 тис.) надано через Центри обслуговування платників.

Як повідомили у відділі обслуговування платників Головного управління ДФС області, найбільш популярною була послуга видачі картки платника податків. Нею скористалися понад 26,1 тис. осіб. На другому місці послуга з реєстрації книг обліку розрахункових операцій – 5,3 тис. послуг.

Також, значну кількість було надано: витягу з реєстру платника єдиного податку – 4,1 тис., реєстрація книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 3,2 тис., видача ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 2,1 тис., видача довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами фіскальної служби – 1,4 тис., видача ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – по 1,4 тис. та реєстрація платника єдиного податку – 1,4 тис.

Фіскальною службою Чернігівщини із «тіні» виведено понад 20 мільйонів гривень

Головне управління ДФС у Чернігівській області проводить систематичну роботу щодо виявлення, аналізу та перевірки фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму.

За інформацією відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, протягом січня-серпня 2016 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань обліковано 24 кримінальних правопорушення. З них 13 кваліфікуються за ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 1 – за ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення). Загальна сума нанесених державі збитків складає 20,3 млн. грн.

Легалізація незаконних доходів - це злочинна діяльність, що загрожує національній безпеці та вітчизняній економіці. Такі кошти нерідко використовуються для фінансування тероризму та розповсюдження зброї масового знищення. Крім того, це негативно впливає на міжнародний імідж України.

За легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом, статтею 209 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність.

Чернігівська митниця ДФС дбає про захист прав інтелектуальної власності

Чернігівською митницею ДФС проводяться заходи щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України. Протягом 8 місяців поточного року митницею здійснено 60 призупинень митних оформлень товарів, що містили ознаки порушення прав інтелектуальної власності. Це більше на 27 таких фактів у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

При цьому об'єктами права інтелектуальної власності були: диски зчеплення для автомобілів КАМАЗ, сідловий тягач колісний, напівпричеп бортовий, теплоізоляційні плити, консервовані овочі, цигарки, запчастини до автомобілів та сільськогосподарської техніки, двигун внутрішнього згорання, спортивне взуття тощо.

За результатом отримання дозволів правовласників об’єктів прав інтелектуальної власності митницею проведено митне оформлення вказаних товарів.

Чернігівською митницею ДФС за 8 місяців спрямовано до Держбюджету понад 3 мільярди гривень

Обсяги надходжень до Державного бюджету від діяльності Чернігівської митниці ДФС протягом січня - серпня поточного року склали 3 040, 9 мільйонів гривень.

Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження до держбюджету зросли на 136,4 мільйони гривень або на 4,7 відсотка. При цьому, суб’єктами ЗЕД з інших регіонів за 8 місяців 2016 року сплачено 1 333, 4 мільйони гривень або 43,9 відсотка від загальної суми платежів по митниці.

Головне управління ДФС у Чернігівській області

Переглядів:218