16 вересня 2016

Вітання міського голови з нагоди 73-ї річниці визволення Носівщини від нацистських загарбників

Шановні носівчани і гості міста!

Цього року святкуємо 869-ту річницю нашої Носівки.

Давньоруський Носів – на Руді… центр козацької сотні на протязі півтори століть…фактично заводське і залізничне містечко сто років тому.

Районний центр із сучасною інфраструктурою: газовими мережами, централізованим водопостачанням, зручним транспортним сполученням. Такі віхи багатовікового шляху нашого міста здавна населяли його невтомні трударі, які бралися до зброї в часи іноземних навал.

Сьогодні 73 роки як Носівка була визволена від нацистських окупантів у роки Другої світової війни. Тож ще раз схилимо голови перед пам’яттю загиблих і перед життєвим подвигом ветеранів!

Справжньою гордістю всіх поколінь носівчан є 130 воїнів, що боронили і боронять незалежність та територіальну цілісність нашої держави у зоні антитерористичної операції.

Це – гідні нащадки героїв минулих століть – козаків і солдатів другої світової.

Сьогодні наше давнє і молоде місто, долаючи всі труднощі, трудиться і розвивається. У нелегких умовах ринкової економіки знайшли своє місце серед сучасних виробників і Носівські підприємства.

Продукція науково-виробничого центру «ПРЕС» широко відома на гірничих підприємствах України. Динамічного розвитку набули кондитерська фабрика «Десна» та швейне підприємство «Формстиль». З оновленими виробничими потужностями йде на ринок зернової продукції Носівське хлібоприймальне підприємство.

Тисячі гектарів сільгоспугідь обробляються на території району Товариством «Носівка-агро». На приміських землях успішно господарюють Товариство «Маяк» та невеликі, але ефективні фермерські господарства.

У сфері обслуговування надають послуги сотні приватних підприємців. Сумлінно трудяться у всіх галузях соціально-гуманітарної сфери працівники бюджетних установ. Кілька тисяч наших земляків знайшли своє місце у трудових колективах.

Сьогодні всі ми, носівчани, незалежно від професії і місця роботи, зібралися щоб вшанувати історію і сьогодення нашого рідного міста.

Радує, що зростають фінансові можливості нашої міської громади. Продовжуються роботи з благоустрою центральної частини міста та інших його мікрорайонів: з’являються нові тротуари, мережі вуличного освітлення, павільйони дитячі майданчики, ремонтуються дороги, завершується будівництво водогону.

У наші нелегкі часи все це стало можливим – тільки завдяки спільним зусиллям влади і всієї громадськості. Упевнений, що ця співпраця і взаємна підтримка буде і надалі, вже в рамках об’єднаної територіальної громади.

Дозвольте щиро привітати всіх жителів міста із славною річницею нашого міста. Нехай мир і спокій панують у кожному домі і у всій нашій державі!

Міський голова І.І.Пугач

Переглядів:198