17 жовтня 2016

Призначення перших виборів депутатів Носівської міської ради та Носівського міського голови

Центральною виборчою комісією призначено перші місцеві вибори депутатів Носівської міської ради та Носівського міського голови на 18 грудня поточного року.

На даний час в Україні триває складний процес децентралізації влади, яка є одним з голових умов розвитку місцевого самоврядування. Відбуваються зміни і на Чернігівщині. Відповідно до чинного законодавства на території області у 2015 році процес об’єднання пройшли 19 місцевих рад (57 населених пунктів), утворивши 5 об’єднаних громад — Макіївську (Носівський район), Вертіїівську (Ніжинський район), Парафіївську (Ічнянський район), Кіптівську та Деснянську (Козелецький район).

У цьому році розпорядженнями голови облдержадміністрації затверджені висновки щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень місцевих рад про добровільне об’єднання територіальних громад, якими передбачено утворення 14 об’єднаних територіальних громад (Остерської, Батуринської, Лосинівської, Гончарівської, Мринської, Михайло-Коцюбинської, Коропської, Іванівської, Холминської, Носівської, Сновської, Корюківської, Комарівської, Козелецької).

В 11 новостворених ОТГ області Центральною виборчою комісією вже призначено перші місцеві вибори (на 11 та 18 грудня цього року).

Переглядів:212