13 жовтня 2016

Вітання міського голови з Днем захисника України

Шановні учасники АТО і волонтери!

Покрова в Україні – здавна свято справжніх захисників Вітчизни, бо з особливою шанобливістю її відзначали саме козаки.

А саме козацтво протягом століть було єдиним оборонцем українських земель і від чужоземних навал, і від панської сваволі. Тому Указ Президента України про відзначення 14 жовтня Дня захисника України відродив давні традиції, що склалися в нашому суспільстві. У ці дні по всій нашій державі вшановується минуле нашого народу, пам'ять про його славних героїв.

Справжніми продовжувачами слави козаків стали наші воїни, що захищали Україну від нацистських загарбників на початку війни та визволили рідну землю у 1943-1944 роках.

А в наш час, коли над Україною нависла загроза її незалежності і територіальній цілісності, наші воїни захистили свою державу в боях на Сході. Серед них і 122-є земляків – носівчан.

Як міський голова, спілкуючись з сотнями людей, постійно відчуваю, якою повагою і підтримкою користуються наші захисники.

Саме зараз ми зрозуміли, що наш народ і армія справді єдині!

Сьогодні, у День захисника України, ми складаємо шану всім, хто воював на Сході і зараз боронить наш мир і спокій. Ми схиляємось перед пам’яттю загиблих.
Серед них – і уродженці нашого району Анатолій Миколайович Буряк, Владислав Хайдарович Живкович, Олександр Олегович Рибачко, Олег Васильович Галушко.

Ми віримо, що на зміну сьогоднішньому перемир'ю прийде нарешті довгоочікуваний мир. А для того, щоб війна ніколи не повторилась, потрібно щоб зміцнювалась наша держава, її армія, виховувалось молоде покоління патріотів, сильне фізично і духовно, здатне в майбутньому стати у лави захисників Вітчизни. Я впевнений, що кожен з нас зробить для цього усе від нього залежне.

Зі святою Покровою всіх вас!
Слава Україні!

З повагою,
міський голова І.І.Пугач

Переглядів:222