23 листопада 2016

Проблеми легалізації зайнятості населення та заробітної плати

Боротьба із виплатами «в конвертах» є одним із пріоритетних напрямів роботи Ніжинської ОДПІ. Начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Ольга Лукащук повідомила, що фахівцями управління податків і зборів з фізичних осіб Ніжинської ОДПІ постійно проводиться роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарської діяльності, індивідуальні співбесіди з керівниками підприємств, які виплачують зарплату нижче мінімально встановленого рівня або мають заборгованість із виплати заробітної плати та податку на доходи фізичних осіб.

Протягом січня-жовтня погашено заборгованість по зарплаті на суму 4673,6 тис.грн. До бюджету надійшло податку на доходи фізичних осіб – 713,8 тис.грн. , єдиного внеску – 1802,5 тис.гр. Також, заслухано 25 керівників та 34 фізичних осіб - підприємців, які нараховують зарплату менше мінімального рівня. Додатково надійшло податку на доходи фізичних осіб – 57,4 тис.грн., єдиного внеску – 79,5 тис.грн., військового збору – 5,0 тис.грн.

Легалізована праця 285 найманих працівників у 119 суб’єктів господарювання, до бюджету додатково надійшло 172,0 тис. грн.. податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску, до державної реєстрації підприємницької діяльності залучено 54 фізичних осіб, які додатково сплатили до бюджету податків на суму 34,7 тис. грн.

Ніжинська ОДПІ звертає увагу громадян: вимагайте від роботодавцiв офiційного оформлення трудових відносин, усвідомлюйте, що легалізація заробітної плати – це, насамперед, гідні умови життя для кожного з нас.

Ніжинська ОДПІ

Переглядів:193