02 грудня 2016

Проведено Всеукраїнський урок на тему: "Права людини"

1 грудня у Носівській ЗОШ I-III ст. №2 відбувся урок для старшокласників на тему: «Права людини». Захід був організований і проведений Носівським РЦЗ спільно з Носівським бюро правової допомоги в рамках Всеукраїнського тижня права.

На початку заходу провідний фахівець з питань зайнятості Носівського РЦЗ Перевера Тетяна наголосила, що мета проведення уроків полягає у тому, щоб допомогти старшокласникам підготуватися до дорослого трудового життя та поглибити знання про свої права. Адже відповідно до ст. 43 Конституції України кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Неповнолітні мають рівне з іншими громадянами право на працю.

Спеціаліст Носівського бюро правової допомоги Іванна Мещерська розповіла про права, гарантії навчання та працевлаштування неповнолітніх. Звернула увагу на питання віку, з якого допускається прийняття на роботу неповнолітніх, тривалості робочого часу неповнолітніх, гарантій при наданні відпусток неповнолітнім. Також вона навела декілька прикладів застосування трудового законодавства при працевлаштуванні неповнолітніх.

Під час заходу учасники мали змогу поспілкуватися між собою щодо реалізації захисту прав неповнолітніх , а учні ще й проконсультуватися з приводу хвилюючих їх питань.

Нагадаємо, що Всеукраїнський тиждень права триває, отже Носівський РЦЗ спільно з Носівським бюро правової допомоги продовжуюють організовувати заходи щодо надання консультацій та роз’яснень з питань реалізації і захисту прав людини різним категорія населення.

Переглядів:205