19 грудня 2016

Від плати за землю місцеві бюджети отримали майже 92 мільйони гривень

За січень-листопад 2016 року платниками, які обслуговуються в Ніжинській ОДПІ (до їх числа відносяться платники податків м. Ніжина, Ніжинського, Борзнянського, Бобровицького, Козелецького та Носівського районів) сплачено 91,7 млн. гривень плати за землю, що майже на 15 млн. або на 18,9 % більше за очікувану суму. Плата за землю стабільно забезпечує місцеві громади надходженнями і складає майже 20% в загальній сумі надходжень до місцевої скарбниці.

Про це повідомив в.о. начальника Ніжинської ОДПІ ДФС у Чернігівській області Геннадій Тараненко.

Із загальної суми майже 76 % перерахували платники – юридичні особи – 69,4 мільйона гривень, 22,3 мільйони – фізичні особи. Зокрема, власниками та орендарями земельних ділянок Ніжинського району до місцевої скарбниці перераховано понад 36 млн. грн., Козелецького 16,5 млн. грн., Бобровицького майже 15 млн. грн., Борзнянського – 13,5 млн. грн., Носівського майже 11 млн. грн.

Ніжинська ОДПІ звертає увагу власників землі і землекористувачів – юридичних осіб та громадян на своєчасність розрахунків з бюджетом, адже кошти у вигляді земельного податку та орендної плати за землю спрямовуються до скарбниці місцевих громад на їх розвиток та вирішення соціально-економічних питань.

Скористайтеся електронним кабінетом платника

Ніжинська ОДПІ нагадує, що завдяки електронному сервісу «Електронний кабінет платника» (далі - ЕКП) платники податків мають змогу використовувати низку on-line послуг з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Сервіс надає можливість платнику безкоштовно працювати в ЕКП в режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв без встановлення спеціалізованого програмного забезпечення.

Електронний кабінет є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом, за допомогою якого можна, зокрема переглядати дані про стан розрахунків з бюджетом (картки особових рахунків, далі - КОР).

Компонент «Стан розрахунків з бюджетом» надає змогу платнику переглянути інформацію щодо стану його розрахунків з бюджетом з усіх відкритих КОР, зокрема, інформацію про податковий борг, у розрізі податків, належних платнику до сплати, на задану дату та прогноз щодо платежів до кінця поточного року. І все це - не витрачаючи час на відвідування податкової.

Звертаємо увагу на те, що Державною фіскальною службою України запроваджено у тестовому режимі новий сервіс - «Довідка про відсутність заборгованості».

Сервіс надає можливість:
- платникам - подавати заяви та отримувати довідки ;
- органам ДФС - підтверджувати відсутність заборгованостей довідкою;
- третім особам - переглядати видані платникам довідки.

Слід зазначити, що сервіс може бути використаний лише тими платниками, які надсилають звітність до органів ДФС в електронному вигляді за допомогою ключів електронного цифрового підпису.

Скористатися ЕКП можна за адресою cabinet.sfs.gov.ua, а також на офіційному веб - порталі ДФС (sfs.gov.ua).

Ніжинською ОДПІ зібрано 7 мільйонів гривень податку на нерухоме майно

З початку року до місцевих бюджетів надійшло 7 мільйонів гривень податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Рівень очікуваних прогнозів перевищено на півмільйона гривень. Про це повідомив виконуючий обов’язків начальника Ніжинської ОДПІ Геннадій Тараненко.

Найбільшу частину надходжень – 5,5 мільйона гривень – забезпечили платники податку – юридичні особи, що майже на 2 мільйони більше, ніж очікувалося. Громадяни сплатили півтора мільйона гривень.

У територіальному розрізі найбільші суми за квадратні метри перерахували власники нерухомості у м. Ніжині та районі – 3,2 млн. грн., Козелецькому районі 1,1 млн. грн., по мільйону гривень надійшло в місцеві бюджети Борзнянського та Носівського районів, у Бобровицькому районі – 600 тис. грн.

Ніжинська ОДПІ нагадує, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Ніжинська ОДПІ

Переглядів:191