За вихідні на водоймах країни втопилося 24 людини, з яких троє дітей!

15 червня 2020

Рятуючись від спекотної червневої погоди, люди масово вирушили до води. Місця для купання, традиційно, обирають за принципом мізцерозташування водойми, нехтуючи при цьому безпекою. Як наслідок - численні випадки утоплень. Так, тільки за останні вихідні в Україні втопилося 24 людини, з яких троє дітей.

Зокрема, 14 червня о 13:00 біля с. Количівка Чернігівського району з річки Десна співробітниками Чернігівської обласної водолазно-рятувальної станції піднято на поверхню тіло 28-річного мешканця обласного центру, який потонув 13 червня цього року.

Цього ж дня о 16:25 з річки Удай біля с. Леляки Варвинського району співробітниками Прилуцької водолазно-рятувальної станції піднято на поверхню тіло 31-річного місцевого мешканця, який потонув напередодні. Причини смерті в обох випадках встановлюють правоохоронні органи.

Найчастіше, причиною трагічних наслідків є купання у заборонених місцях, які позначаються відповідною табличкою "КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО!", а також пірнання у стані алкогольного сп'яніння.

Тож, з метою попередження загибелі людей, рятувальники наголошують на неухильному дотриманні правил безпечної поведінки на воді!

Пам'ятайте! Основними умовами для безпечного відпочинку є:

  • правильний вибір місця для купання; 

  • суворе дотримання правил безпеки під час плавання; 

  • постійний контроль за дітьми з боку дорослих; 

  • категоричне "НІ" алкогольним напоям, адже у стані сп'яніння люди втрачають пильність і не можуть адекватно зорієнтуватися у разі небезпечної ситуації.

Окремо рятувальники звертається до батьків: у період літніх канікул, слідкуйте за дозвіллям дітей та не дозволяйте їм самостійно відвідувати навіть найменші водойми!

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

начальник Носівського РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області

Переглядів:565