Нотатки із сесії міської ради

22 січня 2021

 

22 січня у залі засідань Носівської міської ради відбулося пленарне засідання  4 сесії 8 скликання.

Відкриваючи засідання Носівський міський голова Володимир Ігнатченко привітав всіх присутніх з великим державним святом, визначною історичною подією для кожного українця: Днем Соборності України, побажавши всім мудрості, сили і єдності у поглядах, і добрих справах на розвиток громади і держави.

На порядок денний були винесені питання: про підтвердження членства у Всеукраїнській асоціації громад, затвердження Положення про комунальну установу «Трудовий архів» Носівської міської ради. Підтримали  звернення депутатів Носівської міської ради до Прем'єр-міністра України та Верховної ради України із внесеними змінами  звернення Носівської міської ради до керівництва держави стосовно зниження тарифів на ЖКГ. Підтримали також  звернення депутатів Носівської міської ради VIІI скликання до Президента України, Верховної ради України та Кабінету Міністрів України щодо збільшення видатків на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у зв'язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги.

Внесли  зміни до рішення  3 сесії міської ради восьмого скликання «Про бюджет Носівської міської територіальної громади на 2021 рік».

Депутати прийняли позитивне рішення щодо  порушення клопотання про безоплатну  передачу  в комунальну власність Носівської територіальної громади приміщення Носівської районної ради.

 Активно обговорювали депутати на засіданні комісій проект рішення «Про повернення газових мереж об'єднаній територіальній громаді міста», запропоноване представницею КПК Тетяною Зезюлькіною. 15 січня була проведена акція протесту  щодо підвищення тарифів, проте до міської ради було подане звернення щодо повернення газових мереж ТГ. Розглянувши дане питання на засіданні виконавчого комітету,  в профільних комісіях міської ради, проаналізувавши реальні наслідки такого рішення, які торкаються енергетичної  безпеки  держави загалом,  а зокрема, передбачають солідні капіталовкладення з місцевого бюджету, яких у бюджеті на 2021 рік не передбачено, депутати його не підтримали.  Адже у разі позитивного вирішення є обов’язковим створення нового комунального підприємства, де мають працювати підготовлені спеціалісти, з відповідними допусками та ліцензіями.  Ще треба врахувати, що інформація, яка стосується газотранспортної мережі є такою, яка вважається з обмеженим доступом. Тому одна справа заявити, інша – брати відповідальність і реалізовувати.

Адже всі витрати на утримання  нового комунального підприємства, міський бюджет не перекриє.

За словами депутата міської ради,  голови комісії і керівника КП «Носівка-Комунальник» Олега Пустовгара, на сьогодні непросто знайти кваліфікованого водія, не кажучи про інших фахівців.

Розглянувши  всі питання порядку денного, 4 сесія 8 скликання  Носівської міської ради завершила свою роботу.

Одночасно повідомляємо, що 15 січня до Носівської міської ради надійшло  та було зареєстроване звернення від ГО «Конституційно-правовий  конгрес» щодо зниження тарифів на ЖКГ. Звернення   містить  12 пунктів вимог, які підписали громадяни, що зібралися на мирну акцію протесту, організовану представницею КПК Тетяною Зезюлькіною.

 Носівська міська рада, ознайомившись із текстом звернення, відповідно до ст.7 Закону України «Про звернення громадян» надіслала за належністю звернення громадської організації «Конституційно-правовий Конгрес»  до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністру України та Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. (Сканкопії документів додаються).

 Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:605