19 лютого 2013

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 24-та річниця виведення радянських військ із Республіки Афганістан.

В Україні цей день відзначається відповідно до Указу Президента України № 180/2004 від 11 лютого 2004 р.
Пам’ять наших земляків, воїнів-афганців - це болюча історія українського народу.
Про неї потрібно пам’ятати, її потрібно згадувати. Війна зламала життя багатьом молодим хлопцям.
Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі.

Цього дня дня відбулася зустріч керівництва району та міста з учасниками бойових дій на території Республіки Афганістан.

За активну життєву позицію, патріотичне виховання підростаючого покоління, з нагоди Дня вшанування пам’яті воїнів-інтернаціоналістів та Дня захисника Вітчизни, міський голова Пугач Іван Іванович нагородив Почесною грамотою міської ради громадян міста Носівки - ветеранів війни в Афганістані: Кононець Миколу Івановича та Заїку Віталія Яковича.

У своєму виступі перед учасниками заходу міський голова віддав глибоку шану учасникам бойових дій на території інших держав та подякував їм за мужність і відвагу, патріотизм, виконання обов’язку та вірність присязі.

Пугачу Івану Івановичу вручено Подяку Чернігівського обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану за особистий внесок у розвиток ветеранського руху, соціальну і правову підтримку учасників бойових дій, інвалідів війни.

Переглядів:372