Носівщина в жалобі

26 вересня 2023

 Цей тиждень - один з найважчих для нашої громади.  Та й сусідніх також. Надходять гіркі звістки у родини земляків, від яких болить у кожного, бо всі наші захисники для нас Герої.

На жаль,  у Носівці знову втрата – страшна і болюча, бо гинуть найкращі, цвіт громади, цвіт нації. Молоді, красиві, розумні, кому ще б жити і жити…

 Надійшло сповіщення про загибель носівчанина Руслана Олександровича  Якушевича.

Старший солдат Руслан Якушевич (23.09.1992 -22.09.2023) народився і виріс в Носівці. Навчався у колишній школі №5. Повну загальну освіту здобув  в Носівській ЗОШ №1. Далі продовжив навчання в ліцеї залізничного транспорту. Професійне життя пов’язав з службою  охорони.

 Руслан був настільки щирою і відкритою людиною, безмежно доброю,безвідмовною, готовий прийти на допомогу. Мав золоті руки і добре серце. Знаходив завжди спільну мову з усіма: і дорослими, і дітворою. У нього всі були друзі, бо його усмішка і позитивна енергетика заряджала всіх навколо добротою і щирістю.

 Він був мобілізований у червні цього року. Спочатку пройшов навчання в одному з військових центрів,потім проходив підготовку у Польщі,після чого отримав короткочасну відпустку.

18 вересня мама раділа зустрічі дорого сина. Він побув всього кілька днів і мав повертатися. Бо їхній підрозділ відправляли  на Донеччину.

Важко було відпускати  сина  знову, але він заспокоював і, міцно обійнявши сказав слова, які тепер і гріють, і ятрять мамине серце: «Мам, я тебе дуже люблю. Ти це знай!»

20 вересня мама востаннє чула рідний голос. Він попередив, що  кілька днів не виходитиме на зв’язок. Не вийшов і 23. У день свого народження. А 24 вже подзвонив командир  частини, у якій служив Руслан і повідомив  гірку новину.

 22 вересня під час виконання бойового завдання в ході ведення бойових дій в районі міста Мар’їнка, Донецької області , відстоюючи державний суверенітет та територіальну цілісність України, залишаючись вірним військовій присязі даній українському народові, старший стрілець десантно-штурмового відділення 4 десантно-штурмової роти 1десантно-штурмового батальйону військової частини Руслан Якушевич загинув.

 Носівська міська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус щиро співчувають мамі, Любові Олександрівні,брату Володимиру, всім рідним, друзям, побратимам та розділяють біль непоправної втрати.

 Вічна і світла пам’ять загиблому Герою!

Поховано Руслана Якушевича буде на кладовищі по вул.  Пилипа Орлика в Носівці.

 Про дату і час зустрічі та прощання із Героя повідомимо додатково.

Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:6160