Носівщина в жалобі

23 жовтня 2023

Сьогодні - надзвичайно важкий день для нашої земляцької родини.   Проводжали  в останню дорогу загиблого  воїна. І надійшла ще одна  гірка звістка у нашу громаду: знову загиблий носівчанин – Максим Олександрович Зібницький.

Солдат Максим Зібницький (25.08.1989 - 22.10.2023) народився  та  зростав у Носівці, на цукрозаводській околиці. Навчася у другій міській школі, далі здобував середню спеціальну освіту будівельного спрямування у столиці.  Власне весь час працював на будівництві у Києві. Мав багато друзів, був душею компанії, майстерно грав на гітарі. Дуже любив та поважав  батьків, був близьким другом для свого старшого брата. Але все перекреслила війна.

Максима мобілізувалиу травні 2023 року. Проходив навчання в Десні, Житомирі, а далі став старшим механіком – водієм гірсько-штурмового відділення славнозвісної бригади «Едельвейс».

 Часто на зв’язок виходити не вдавалось. Однак кожного разу, коли мав  найменшу можливість, Максим телефонував мамі.

Так було і 20 жовтня. Це був останній дзвінок.  Він повідомив, що на кілька днів йде на завдання. Для Максима воно виявилося останнім..

 За два дні він загинув.

Залишаючись відданим військовій присязі на вірність українському народові, відстоюючи незалежність, територіальну цілісність та державний суверинітет України, під час виконання бойового завдання Максим Зібницький загинув 22 жовтня внаслідок обстрілу ворогом з великокаліберного кулемета позицій наших захисників в  районі населеного пункту Берестове, Бахмутського району, Донецької області.

У загиблого лишилася батьки, старший брат, друзі.

Носівська міська рада,виконавчий комітет, депутатський корпус щиро співчувають та розділяють біль непоправної втрати з мамою Лідією Іллівною,батьком Олександром Дмитровичем,  братом Олександром, всіма рідними, близькими,побратимами. Максим Зібницький загинув як Герой, його життєвий подвиг житиме у пам'яті земляків.

 Поховано Героя буде на кладовищі   цукрозаводського мікрорайону ( по вул Кармалюка)  міста  Носівки.

Про дату і час зустрічі Героя повідомимо додатково.

Пресслужба Носівської міської ради

 

 

Переглядів:6498