20 березня 2013

Платники мають до 1 липня привести реєстратори розрахункових
операцій у відповідність до законодавчих змін

З 1 січня 2013 року для суб'єктів господарювання, які використовують РРО, змінено порядок подання звітності.
Замість подання звітів на паперових носіях один раз на місяць, інформація про використання РРО має подаватись до органів податкової служби через Інтернет.

На обліку у Носівському відділенні Ніжинській ОДПІ 82 суб'єкти господарювання, які зареєстрували 106 реєстраторів розрахункових операцій.
На сьогодні вже 12 власників касових апаратів здійснили їх підключення та працюють в електронному режимі.

Носівське відділення Ніжинська ОДПІ попереджає, що відповідальність за неподання звітності про використання РРО в електронному вигляді настає з 1 липня 2013 року.

Так, аби уникнути ажіотажу наприкінці червня, варто вже зараз потурбуватись про модернізацію ваших РРО. Тим паче, що інновація покликана усунути незручності для користувачів техніки, які існували раніше.

Електронна касова стрічка зробить процес звітування для власників реєстраторів розрахункових операцій максимально комфортним та зручним, адже завдяки безконтактному спілкуванню з податківцями підприємці не витрачатимуть робочий час на візити до податкової.
Більше того нововведення дозволить заощадити на купівлі сотень кілограмів паперової контрольної стрічки та позбавить необхідності зберігати упродовж 3-х років копії чеків.
Також це сприятиме зменшенню кількості перевірок.

Для платників податків існує два способи переходу на електронне звітування.
Перший передбачає придбання реєстраторів розрахункових операцій нового покоління, які створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми, другий – переоснащення діючої касової техніки та приєднання до неї спеціальних модемів для передачі звітів.

Не зволікайте, звертайтесь до виробників зазначених РРО або центрів сервісного обслуговування з питань підключення зовнішніх модемів та доопрацювання внутрішнього програмного забезпечення РРО.

Володимир Ігнатченко, заступник начальника інспекції-
начальник Носівського відділення Ніжинської ОДПІ

Переглядів:462