Носівщина в жалобі

13 листопада 2023

 

На сході йдуть тяжкі бої. Гине велика кількість наших захисників. Молодих,  кому б розбудовувати і піднімати Україну, народжувати і виховувати дітей, жити на рідній  українській землі.

 Наша громад з початку повномасштабного вторгнення   втратила вже  сорок вісім воїнів-захисників.

 Вдумайтесь у цю страшну цифру: майже півсотні   родин  осиротіли,втративши найрідніших назавжди!

Ось таку ціну платить наша громада за право жити  українцями на рідній землі.

На жаль, ці страшні звістки не припиняють надходити.І сьогодні – знову.

 Знову - Володькова Дівиця. Загинув Михайло Михайлович Марущак.

 Рядовий Михайло Марущак (20.05.1979 -10.11.2023) народився   в с.Червоне,  на Кропивниччині. Згодом родина переїхали на Срібнянщину.  Виховувався у родині, де зростало четверо братів. Тому хлопці старалися з самого малку стати опорою для мами, яка піднімала їх сама.

Після закінчення школи здобув  професію  і влаштувався  на роботу будівельником. Мав просто золоті руки до всього у цій справі.

 Згодом разом з дружиною Світланою створили дружну родину, де народилося троє діток. Тато став для  синів та донечки  прикладом справжнього і надійного батька, для дружини – найкращим чоловіком.

 Родина  Марущаків півтора десятки років тому приїхала до Володькової Дівиці, аби тут придбати будиночок і вити своє  родинне гніздо. Порядні, дружні,  працьовиті, хороші люди швидко прижилися у селі, заживши поваги від односельців.

Михайло весь час опановував щось нове  у техніках будівництва. А віднедавна взявся створювати  штучні озера, водопади. Він умів робити усю чоловічу роботу, встигаючи  створювати таку красу, був майстерним технарем. Сам зібрав трактор, розумівся у всій техніці.

Дуже любив і старався все зробити  і для дружини, і  для дітей, бо це був його головний сенс життя.

Тому, коли російські окупанти   рушили 24 лютого з війною, він не міг лишатися осторонь: пішов добровольцем у перший  же день. Певний час чергував на блокпостах, а далі виконував обов’язки механіка відділення спеціальних робіт ремонтної роти автомобільної техніки ремонтно-відновлювального батальйону.

Під час виконання  бойового завдання внаслідок мінометного обстрілу біля Авдіївки, на Донеччині він отримав поранення, несумісні з життям. Сталося це 10 листопада.

На його дзвінок так чекала вся родина, а цього дня він так і не озвався. Став небесним янголом, який оберігатиме своїх найдорожчих з небес…

 Носівська міська рада, виконавчий комітет, депутати міської ради, Володьководівицький старостат  щиро співчувають у тяжкому горі дружині Світлані Володимирівні, дітям: Андрію, Миколі та Софійці, всім рідним та побратимам воїна.

Вічна пам’ять загиблому Герою-захиснику!

 Поховано Михайла Марущака буде на сільському кладовищі по вул. Сонячна.

 Про зустріч та прощання із загиблим Героєм повідомимо додатково.

Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:5773