На щиті: Михайло Марущак

16 листопада 2023

Вселенське горе, яке неможливо висловити словами, бо від болю перехоплює дух навіть у чоловіків, у військових, які вже  багато чого бачили і переживали.

Проклята війна і всі, хто її розпочав! На совісті росіян і їхньої недокраїни смерті тисяч українців: цивільних і військових.

 На совісті країни агресора і терориста вбивство наших захисників. І  рядового Михайла Марущака - також.

Сьогодні проводжали його в останню дорогу  у Володьковій Дівиці.

 Зустрічали тіло Героя по всьому маршруту руху з Носівки до дому Марущаків велика кількість людей. Так, він заслужив цю шану своїм  життєвим подвигом і неймовірною жертовністю: він віддав своє життя за кожного  з нас. Але яка ж страшна ціна! Осиротіла родина,  стала вдовою молода дружина, без батька лишилося троє дітей!

Так не має бути!

 Скільки Михайло мав планів, яким був господарем, найкращим чоловіком, татом, братом, другом, побратимом, просто  Людиною, українцем, кому було не  однаково,  якою буде його Україна. Він сам  прийняв рішення стати на захист рідної землі у перший день повномасштабної  війни і захищав кожного з нас,  лише вдумайтесь,  більше шестисот днів!

 Все, його війна скінчилася. Тепер - він Янгол, огортатиме своєю любов’ю свою кохану Світлану, діток – Андрія, Миколу і тендітну квіточку Софійку.

 Їм треба бути сильними, як їх Герой, а ми всі маємо пам’ятати  про цю світлу, надзвичайно порядну людину і справжнього воїна – Михайла Марущака!

Поховано загиблого Героя на кладовищі по вулиці Сонячна (мікрорайон Грузилівка) у с. Володькова Дівиця.

 Вічна пам’ять і немеркнуча слава Герою, воїну Михайлу!

 Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:923