Співпраця з Проектом USAID «ГОВЕРЛА» має конкретні результати

17 листопада 2023

 Завдяки Проекту USAID «ГОВЕРЛА» 14-15 листопада на Закарпатті відбувся Діалоговий захід з представниками органів місцевого самоврядування територіальних громад-партнерів проекту з Чернігівської, Миколаївської, Сумської та Харківської областей.

Нашу громаду представляли перший заступник міського голови Наталія Рубель та начальник відділу економіки, інвестицій та регуляторної діяльності - Наталія Малинко.

Майже 90 учасників з понад 30 громад обговорили виклики через повномасштабне вторгнення  та за підсумками зустрічі сформували перелік важливих напрямів співпраці з Проектом.

За оцінками  виступів учасників,  огранізатори заходу виокремили пріоритети  співпраці та спільної роботи.  Зокрема, місцевий економічний розвиток,  в  сфері  розробки програм, просторового планування, геоінформаційне інформування, інструменти наповнення місцевих бюджетів, управління активами, відновлення та відбудова, інструменти для покращення якості муніципальних  послуг, інституційно-організаційне забезпечення виконання повноважень наданих громадам у межах реформи децентралізації, міжмуніципальне співробітництво, активізація та залучення громадськості до прийняття рішень.

У насиченій розмові, конструктивному діалозі  сформували план підтримки деокупованих громад. В тому числі і нашої.  Ми  підготували та подали свої потреби партнерам.

 Наша громада стала партнером Проекту  в цьому році. Був підписаний Меморандум про співпрацю. І вже маємо її  позитивні результати – технічну допомогу.

 Наша громада в рамках співпраці отримала екскаватор,який відтепер використовуватиметься для роботи комунальним підприємством «Носівка-Комунальник» для забезпечення безперебійної роботи з надання комунальних послуг жителям громади. Особливо така допомога важлива  для  закладів критичної  інфраструктури.

 Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:380