На сесії міської ради: прийнято бюджет – 2024

15 грудня 2023

Пленарне  засідання 42 сесії VIII  скликання міської ради, яка сьогодні відбулась у залі засідань органу самоврядування розпочалась з приємних моментів. Міський голова Володимир Ігнатченко привітав депутатів та всіх присутніх з прийдешніми  Різдвяно-новорічними святами, подякував кожному депутату за ще один рік спільної роботи, та вручив почесні відзнаки.

 Далі сесія розпочала  свою роботу. Головне питання -  бюджет громади на наступний рік.

 Начальник фінуправління Валентина Пазуха детально пояснила основні положення проекту рішення про бюджет Носівської міської територіальної громади.

Загальний обсяг видатків бюджету громади становить 173, 332млн. грн. 

Першочергові  видатки – це виплата заробітної плати та енергоносії.

Передбачені видатки на оплату праці працівників бюджетних установ  в загальній сумі 123,166 тис.грн., незабезпеченість складає 24,2 млн. грн.

На освітянську галузь заплановано спрямувати  понад 112 млн.грн.з урахуванням державної освітньої субвенції. Це кошти передбачаються на виплату заробітної плати, енергоносіїв,  забезпечення підвозу учнів та  придбання матеріалів для здійснення косметичних ремонтів у  закладах. Суттєво зростуть видатки на забезпечення харчуванням дітей   пільгових категорій в освітніх закладах громади. На виконання цієї статті витрат заплановано  майже 3,5 млн.грн.

Незмінною залишається підтримка медичної галузі громади в наступному році. На це  в бюджеті передбачається спрямувати 4,2 млн.грн.

Пріоритетними завданнями галузі в 2024 році будуть: забезпечення соціальної підтримки осіб і сімей, які її потребуватимуть, забезпечення ефективної соціальної підтримки населення та розвиток соціальних послуг.

 На утримання установ соціального забезпечення та фінансування програм соціального захисту населення планується спрямувати 10,357 млн. грн, що повністю забезпечує виконання всіх соціальних програм.   

  На галузь культури передбачено  майже 4,6 млн.грн.

 На фізичну культуру і спорт планується спрямувати 3,8 млн. грн. із загального фонду бюджету.

На житлово-комунальне господарство в бюджеті міської громади по загальному фонду передбачаються асигнування в сумі 9,620,млн. грн.,

Передбачені видатки на виконання «Програми цивільного захисту на території Носівської міської ради на 2021-2024 роки»,  на забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони, на заходи та роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення.                       На реалізацію заходів програм "Безпечна громада", "Поліцейський офіцер громади" в проекті бюджету 2024 року пропонується передбачити 415 тис. гривень.

Депутати підтримали  головний фінансовий документ громади, а також були винесені рішення про всіх питаннях порядку денного 42 сесії міської ради.

 Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:854