Носівщина в жалобі

01 січня 2024

Надзвичайно важкий початок нового року. Сьогодні у перший день 2024  року надійшло сповіщення про загибель нашого юного земляка,Євгена Олексійовича Приходька.

Старший солдат Євген Приходько  (6.05.1997 – 27.12.2023) народився і виріс в Носівці. Навчався у першій міській школі, а далі здобував майбутню професію економіста-міжнародника  в Національній Академії України. Після  здобуття вищої освіти та проходження строкової служби, Євген працював за кордоном. За кілька місяців до лютого 2022 року юнак повернувся до столиці, влаштувався на роботу і планував жити і будувати особисте життя в Україні.

 Євген був  щирим, відкритим, дуже позитивним хлопцем.Любив футбол,йому дуже вдавалися театральні ролі. Він був справді  хорошою, доброю людиною…

 А потім почалася  страшна кривава війна. Вже за кілька днів після 24 лютого Євген добровільно пішов  у військову частину  Національної Гвардії в Києві, де проходив строкову службу.  Відтоді і тривала його війна.  Він служив на посаді  номер обслуги 1 відділу 3 взводу ОП 7-ї роти ОП (на борнестрнспортерах) 3 БОП.

Залишаючись вірним присязі, даній на вірність українському народові,  25 грудня  він разом з побратимами прийняв бій в районі населеного пункту Ямпіль, Краматорського району. Донецької області. З цього дня він  не виходив на зв’язок. Мама його востаннє почула 18 грудня... Однак побратими розповідають, що ще два дні наш земляк  допомагав евакуйовувати поранених з кривавого поля  бою, доки ворожа куля не спинила його серце.  За кілька днів -28 грудня  Євген Приходько  був знайдений вбитим.

 У загиблого Героя залишилися батьки, брати, сестри.

Носівська міська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус щиро співчувають та розділяють гірку втрату з мамою, Ольгою Олександрівною Савчук, батьками Олексієм Віталійовичем Приходьком  та  Олександром Миколайовичем  Савчуком, братами, які також нині стоять на захисті України – Максимом та Владом, сестрами Лідою та Юлією, всіма рідними, близькими, побратимами.

Поховано Євгена Приходька буде у Носівці на кладовищі по вул. Центральна (біля колишньої меблевої фабрики).

Вічна і світла пам’ять нашому захисникові,  Янголу війська небесного, воїну Євгену!

 Про дату і час поховання повідомимо додатково.

 Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:4790