Кількість хворих на  ГРВІ та COVID-19  у громаді  зростає: бережіть себе!

31 січня 2024

За повідомленням завідувача Носівського відділення Ніжинського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ» Лариси Гордіної  щодо захворюваності на грип та ГРВІ за останній тиждень січня 2024 дає підстави до занепокоєння.  Адже інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ, включно із COVID-19, на 30,8% більше епідемічного порога, розрахованого для Носівської громади.

 За даними лікувальної мережі за четвертий тиждень 2024 року на грип, ГРВІ, COVID-19 захворіло - 217 мешканців Носівської міської ТГ, із них 88 дітей до 17 років. За медичною допомогою звернулося 63 дітей шкільного віку. В порівнянні з минулим тижнем захворюваність зросла на 28,4%. Протягом четвертого тижня хворі з ГРВІ та COVID-19 до закладів охорони здоров’я госпіталізувалося 22 хворих в т.ч. 17 дітей.

Керуючись «Комплексним планом протиепідемічних заходів по попередженню захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями населення Чернігівської області на 2023-2024 роки»  медики рекомендують ввести обмежувальні заходи, визначені «Комплексним планом» для епідемічного періоду, в установах, організаціях, закладах охорони здоров’я, на об’єктах торгівлі, громадського харчування, в інших місцях масового скупчення людей, а також забезпечити проведення профілактичних дезінфекційних заходів,  дотрим ання маскового режиму.

 В дитячих навчальних закладах, закладах загальної середньої освіти громади організувати моніторинг за кількістю відсутніх дітей, які захворіли на грип та ГРВІ.

При реєстрації в дитячому колективі 20,0% хворих на грип та ГРВІ від загальної кількості дітей варто  вирішувати питання щодо можливості  переходу на дистанційне навчання або призупинення навчально-виховного процесу в залежності від ситуації та в межах повноважень.

 Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:791