«І оживе добра слава, Слава України!»

09 березня 2024

9 березня в Україні минає  210- та річниця з  Дня народження Тараса Григоровича Шевченка – духовного батька українства, славетного Кобзаря, чиї слова і зараз звучать надзвичайно пророчо.

Шевченко – творець в українській літературі могутнього національного духу. Його творчість стала символом боротьби за українську державність, волю та незалежність. Поетична спадщина Кобзаря – це понад 240 творів, які перекладені  більш, як ста мов світу.

Тарас Шевченко був і талановитим художником. Він створив понад 1300 картин, з яких до нашого часу збереглися більше 800. До власних творів поет також створював ілюстрації, любив малювати автопортрети.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, як ніколи, актуальне. Тарас Шевченко був і є символом опору російській експансії. І його послання – «Боріться – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава, і воля святая!» -  стало  гаслом Революції гідності, яка поклала початок боротьби українців за право жити на рідній землі у вільній, незалежній державі,- яка  триває і нині.

 Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:34