Встигніть скористатися грантами на розвиток садівництва та тепличного господарства!

13 березня 2024

Діють грантові програми для створення або розвитку тепличного господарства, садівництва, ягідництва та виноградства.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року №738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» та постанови Кабінету Міністрів України від 01 березня 2024 року №241 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року №738» повідомляємо про діючі грантові програми для створення або розвитку тепличного господарства, садівництва, ягідництва та виноградства:

Програма надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства доступна для діючих ФОП або юридичних осіб для будівництва теплиці площею від 0,4 га до 2,4 га.

Як отримати: створити проект будівництва модульної теплиці з кошторисною документацією (відповідно до типового проекту), підписана особою, яка його розробила. Подати заявку через Дію при умові наявності готового до подачі бізнес-плану. Рішення про надання гранту приймає Міністерство аграрної політики після перевірки заяви та розглянувши проект.

Грант на розвиток власного садівництва, ягідництва та виноградарства надаються на площу від 1 до 25 га, якщо земля у вашій власності або у користуванні не менше 7 років. Створити проект висадки насаджень (проект має містити генеральний план, кошторис, пояснювальну записку, паспорт робочого проекту). Подача заявки відбувається через Дію, при умові наявності готового до подачі бізнес-плану.  У разі отримання позитивного рішення про виділення гранту, заявник має 5 днів, щоб укласти з уповноваженим банком договір оферти та відкрити рахунок. А далі протягом 30 днів зарахувати на рахунок свою частку фінансування. Суб’єкт господарювання зможе одразу ж вільно користуватися цими коштами, оплачуючи всі рахунки, пов’язані з проєктом.

Передбачається, що одержувач гранту створить робочі місця та працевлаштує на них співробітників на повний робочий день і виплачуватиме їм обов'язкову мінімальну зарплату для таких фахівців (постійно працюючих – 4 осіб, сезонних – до 10 осіб.

Якщо у суб’єктів господарювання Носівської міської територіальної громади з’явиться намір взяти участь у зазначених вище грантових програмах, необхідно до 20 березня 2024 року звернутися до спеціаліста відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності за тел. 096-704-52-38.

 

 

Переглядів:460