Команда Програми «U – LEAD з Європою» відвідала Носівську громаду

13 березня 2024

Сьогодні міська рада приймала у себе поважних гостей і добрих друзів нашої громади, які були поруч фактично з початку впровадження реформи децентралізації на теренах Носівщини.
Наша співпраця триває вже сім років!
Програма «U – LEAD з Європою» - це програма співпраці між українським урядом, Європейським Союзом та його державами-членами: Німеччиною, Швецією, Польщею, Данією, Естонією та Словенією у створенні багаторівневої системи управління.
Стартом нашої співпраці стала реалізація проекту створення ЦНАПу у Носівці.
Наша громада відчула потужну підтримку та продовжила тісну співпрацю з командою Програми, а також спільно впроваджували якісно нові підходи у роботі та вирішенні важливих питань життєдіяльності громади і з оголошенням карантину в зв’язку з пандемією COVID -19, початком повномасштабного вторгнення.
Наша громада і в цей непростий час постійно відчувала підтримку Програми «U – LEAD з Європою» за різними напрямками.
Зокрема, на початку повномасштабного вторгнення комунальне підприємство «Носівка-Комунальник» отримало невідкладну технічну допомогу у вигляді генераторів, техніки, обладнання. діяльності, за що вдячні і налаштовані продовжувати співпрацювати.
Віднедавна Програма відновила зустрічі з органами місцевого самоврядування на території громад. І сьогодні у нас побували Ірина Кудрик, керівниця регіонального офісу Програми «U – LEAD з Європою» в Чернігівській області разом з колегам: радником Людмилою Чабак та проектним менеджером Наталією Зайцевою.
Гості підготували інформативно-насичену презентацію про пророблену роботу, акцентували пріоритети і реалізації планів на 2024 рік, а також зосередилися на обговоренні можливостей співпраці громади з Програмою в проектному менеджменті, заявивши про свою готовність надання послуг громаді у вигляді професійних, якісних консультацій з усіх проблемних питань громади, організацію комплексних навчань фахівців та реальну підтримка міжмуніципального та міжнародного партнерства громад.
Також надзвичайно важливим моментом зустрічі було обговорення надання муніципальних послуг в освіті, соціальному захисті, охороні здоров’я та культурі.
Важливим у розвитку нашої громади стало озвучене питання реалізації проектної діяльності територіальної громади та залучення інвестицій у громаду через інструмент місцевих субсидій. Зокрема, акцент робився на те, що країни-партнери націлені співпрацювати безпосередньо з громадськими організаціями,особливо у сферах ветеранської та молодіжної політики.
Разом з тим гості запевнили в активному реагуванні та всебічній підтримці Програми вирішенню питань, які ініціюватиме міська Разом з тим гості запевнили в активному реагуванні та всебічній підтримці Програмою вирішенню питань, які ініціюватиме міська громада, оскільки вони важливі для її жителів.
Після зустрічі в залі засідань міською ради, делегація з Чернігова разом з міським головою Володимиром Ігнатченком, першим заступником міського голови Наталією Рубель, заступником міського голови Вікторією Вершняк, керівником ЦНАПу, Світланою Рибачко, начальником відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Наталією Тонконог відвідали ЦНАП Носівської міської ради та кілька освітянських об’єктів. Зокрема, ДЮСШ та Носівський ліцей №5 .
Гості були приємно вражені досягненнями нашої громади в реалізації проектів, які слугують на покращення надання якісних адміністративних послуг та створюють безпечне, сучасне і комфортне освітнє середовище для дітей, де вони зможуть всебічно розвиватися як здобуваючи знання, так і відкриваючи нові можливості у спорті. А також проговорили актуальні для наших закладів проекти, які можна буде реалізувати завдяки співпраці з Програмою.
І наостанок- традиційне, бо вже не вперше, фото біля знаку «Я люблю Носівку».
Це – вже добра традиція, бо команда Програми «U – LEAD з Європою» в Чернігівській області у нас – не востаннє!
Тому до наступних зустрічей і до реалізації спільних, якісних і важливих проектів у нашій громаді!
Пресслужба Носівської міської ради
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів:44