Навчаємось, аби працювати ще ефективніше

20 березня 2024

Працівники соціальної сфери  нашої громади завжди  несли  на своїх,  переважно жіночих плечах,  нелегкий тягар  з підтримки та допомоги найнезахищеніших категорій громадян. З початком повномасштабної війни їх число зросло, додалися ще вимушені переселенці. Окрім того, люди до працівників відділу соцзахисту звертаються переважно зі своїми наболілими проблемами,  розраховуючи на їх вирішення.

 Тому   бути соціальним працівником - це не лише знати  законодавство, бути в курсі всіх змін та новацій. Це  вміти слухати і чути, співчувати і допомагати у кожній дрібниці, яка є важливою для людини, це вміти підтримати, роз’яснити. Це бути психологом, службовцем і другом.

А ще залишатися завжди сильними, мудрими,  виваженими у прийнятті рішень, знаходити у собі  снагу заспокоїти, підтримати, спрямувати.

 Власне, для  того, аби покращувати надання соціальних послуг населенню нашої громади,  фахівці Чернігівського регіонального центру підвищення кваліфікації провели у нашій громаді семінар за програмою «Особливості надання соціальних послуг у громаді в умовах воєнного або надзвичайного стану».

Участь у семінарі брали працівники відділу соціального захисту Носівської міської ради.

 Відкрила семінар заступник міського голови Вікторія Вершняк, яка подякувала  гостям за  візит до громади, наголосивши, що підтримка та допомога,  психологічне розвантаження потрібні і самим працівникам, особливо у цей        непростий час війни, коли доводиться вирішувати багато викликів сьогодення. Натомість, фахівці центру Вікторія Сич та Людмила Тєлєгіна зупинилися на  особливостях надання соціальних послуг територіальною громадою відповідно до законодавства та міжвідомчій взаємодії при здійсненні соціальної роботи в територіальній громаді.

Пресслужба Носівської міської ради

 

 

Переглядів:199