Твоє життя – твоя безпека

25 квітня 2024

У школі  - цілий світ. І він  неймовірно живий, позитивний, непосидючий, активний, веселий, гамірливий і… щасливий. Варто лише побути стороннім спостерігачем шкільної родини і  ти проймаєшся тією атмосферою, заряджаєшся  енергією, яка надихає, відкриває нові горизонти і додає снаги і віри, що наші діти таки житимуть у мирній країні, у вільній незалежній Україні. Бо вони нереально сильні, безпосередні  і щирі. Вони- класні, справжні. Поруч з ними хочеться також бути радісним і веселим, абсолютно  впевненим , що  добро перемагає. І неодмінно переможе. Але при цьому знання і вміння ще нікому не стали на заваді.

Бо живемо у дуже непростий час. А тому знати правила безпеки, вміти застосовувати вміння у будь яких критичних ситуаціях треба  вже змалку. Аби зберегти своє життя, аби допомогти врятувати інших або хоча б попередити біду. Це також важливо.

 Власне,  тому відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту  міської ради ініціював співпрацю з ГО «Істок» щодо створення у наших закладах освіти кабінетів безпеки.

 Один нещодавно відкрили у Початковій школі. Сьогодні-  в укритті міського ліцею №5.

  • Це спільне досягнення великої кількості людей, які долучилися, аби все вийшло і діти мали дійсно гарний простір для теоретичних знань та практичних вмінь виживання у складних обставинах,- сказала начальник відділу сім’ї, молоді та спорту міської ради Наталія Тонконог.
  • Найцінніше – це життя дитини, життя людей. І вміти попередити чи оперативно відреагувати на  небезпеку- надзвичайно важливе вміння, яке може зберегти здоров’я і життя . Тому такий клас надзвичайно потрібний і важливий. Дякуємо всім причетним,- висловилась директор Олена Куїч.

Допомогу закладу  надано у рамках проекту «Розширення можливостей для стійкого майбутнього: забезпечення молоді, що постраждала від конфлікту, життєво важливими навичками та безпечним простором». завдяки яким, власне, й реалізували гуманітарний проект.

У класі безпеки для дітей сформований  інтерактивний освітній простір, де можна буде здобувати освіту та навички з надання  домедичної допомоги,  поведінки та реагування під час  пожежі, мінної небезпеки,  дотримання правил дорожнього руху.

 Сьогодні   практичні заняття  у класі проводили  працівники ДСНС, Національної поліції, медпрацівник закладу. Дітвора також готувалася до відкриття.

Було цікаво, пізнавально,  весело. Були справжні емоції. Атмосфера зустрічі – у  світлинах.

Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:14