15 липня 2014

Чернігівщина готова стати пілотною областю для впровадження реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади в Україні

«Чернігівщина готова стати пілотною областю для впровадження реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади в Україні. Для цього у нас є всі передумови і напрацювання. Затягувати з реформами не можна», - заявив голова обласної ради Микола Звєрєв 11 липня під час роботи «круглого столу» «Фінансування регіонального розвитку в Україні» за участі європейських експертів. У заході, що проходив в Мінрегіонбуді, взяли участь Віце-прем’єр-міністр України та Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман, його заступник В’ячеслав Негода, керівник відділу "Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток" представництва Європейського Союзу в Україні Хосе Роман Леон Лора, головний радник Генеральної Дирекції з питань регіональної політики Європейської Комісії Ронні Холл, керівники областей, асоціацій місцевих органів самоврядування інші.

Учасники круглого столу приділили увагу питанню створення фондів регіонального розвитку та їх фінансування на основі досвіду країн ЄС. Дискусія також розгорнулась щодо стану та перспектив державно-приватного партнерства в Україні, а також залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій в регіони країни.

Круглий стіл «Фінансування регіонального розвитку в Україні» організований програмою ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» в інституційному партнерстві з Представництвом Європейського Союзу в Україні, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерством економічного розвитку та торгівлі України, Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України, Національним інститутом стратегічних досліджень при Президентові України, Національною академією державного управління при Президентові України, Всеукраїнською асоціацією районних та обласних рад, Асоціацією міст України, Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад, Торгово-промисловою палатою України.

Як відомо, 3 липня 2014 року Верховна Рада України схвалила у першому читанні урядовий проект закону «Про засади державної регіональної політики».

Переглядів:289