17 липня 2014

Правоохоронці Чернігівщини обговорили питання протидії криміналу і корупції

16 липня керівництво області взяли участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів Чернігівщини. Провів засідання прокурор області Володимир Стеценко.

В числі головних розглянуто питання ефективності взаємодії правоохоронних органів області у сфері профілактики та протидії злочинності, передусім тяжким та особливо тяжким злочинам і корупції.

Учасники наради звернули увагу на причини та наслідки недоліків у сфері правопорядку, дотримання законності і, зокрема, безпеки держави та її територіальної недоторканості. На сьогодні в України є два вороги – корупція і сепаратизм. І особливо однією із причин невдоволення людей є корупційні дії чиновників, які після Майдану, знову взялися за своє. Почали вже спрацьовувати кримінальні схеми і в земельних питаннях, і в дозволах на будівництво, і в тій же Державтоінспекції щодо поборів при здачі екзаменів тощо.

Голова обласної ради нагадав правохоронцям про порушення чинного законодавства в бюджетній сфері, коли, приміром, бюджет сільської ради має на своїх рахунках певні кошти для соціального розвитку, але, щоб «вибити» їх, сільському голові треба збирати «певну дань» для чиновників, які можуть дати грошам «зелену дорогу».

Першочерговим завданням влади на сьогодні, комплексно, в усіх напрямках, повинно бути розблокування будь-яких перепон розвитку в усіх сферах суспільного життя.

Перед учасниками наради виступили голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, голова обласної ради Микола Звєрєв, прокурор області Володимир Стеценко, начальник УМВС України в Чернігівській області Олег Демченко, очільник УСБУ в Чернігівській області Олександр Довженко, керівники інших правоохоронних установ, структурних підрозділів прокуратури області.

З урахуванням результатів обговорення та висловлених на нараді пропозицій було прийнято відповідний проект постанови стосовно вжиття заходів щодо зміцнення законності і профілактики злочинності в регіоні.

Переглядів:281