18 вересня 2014

В європейське майбутнє – з творчим потенціалом і почуттям патріотизму!

- Сьогоднішній день для вас особливий! Ви - переможці! І Україна – переможець! Україна та Євроcоюз ратифікували Угоду про асоціацію з ЄС. Тож ваше майбутнє – європейське. Я вітаю вас і всіх нас з цим цивілізаційним світоглядним вибором. Вам віднині будувати нову європейську Україну. Я бажаю вам на цьому шляху лише перемог та успіхів, - зазначив Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус.

Разом з членами журі він вітав переможців та лауреатів конкурсу «Очима дитини – про бюджет країни - 2014» з конфренц-залу ДФС України. А діти з усіх областей країни приймали поздоровлення в регіональних ГУ Міндоходів через відеоселекторний зв’язок.

Державна фіскальна служба проводить велику роботу щодо виховання податкової культури серед підростаючого покоління. Про це яскраво свідчать роботи переможців конкурсу. У кожній з них - розуміння і усвідомлення необхідності сплати податків. А це - запорука успішного майбутнього держави.

- Конкурс має розширитися до міжнародного рівня. Ми це планували. Але, на жаль, розпочалася війна. Саме тому цього року ми проводимо церемонію нагородження переможців в режимі відеоселектору. Це ще раз свідчить про те, що ДФС готова, за будь-яких умов, боротися за розвиток талантів та підтримувати їх так, як підтримує бійців, які беруть участь в АТО, - зазначив директор Інформаційно-комунікаційного департаменту, член журі конкурсу Віктор Косарчук.

З року в рік збільшується кількість учасників конкурсу. Оскільки нині все більшої популярності серед дітей набувають комп’ютерні технології, то цьогоріч був включений і новий напрямок творчості - комп'ютерна графіка. Тож конкурс об’єднав три напрямки: художні, літературні твори та комп’ютерна графіка.

- Проведення конкурсу – це важливий і водночас приємний захід, - зазначив начальник Головного управління ДФС у Чернігівській області Степан Дусяк. - Цього року в ньому взяли участь більше 200 дітей Чернігівщини. В усіх трьох номінаціях представлені цікаві і змістовні роботи. А це свідчить, що у нас підростає талановите покоління сумлінних платників податків. Враховуючи те, що Україна зробила вагомий крок до Європи, я впевнений, що у вас попереду ще багато яскравих і вагомих перемог. Усім - миру, щастя і світлого неба.

Переможці та учасники конкурсу одержали дипломи та цінні подарунки. Це відзнака не лише їх творчих здібностей, але і відповідальної громадянської позиції щодо сплати податків.

На завершення заходу начальник Головного управління ДФС у Чернігівській області Степан Дусяк запросив дітей до співпраці і надалі. Адже конкурс продовжиться і наступного року.

Варто зазначити, що під час свята в залі панувала не лише урочиста обстановка, але й відчувалося особливе патріотичне піднесення. Здебільшого учасники конкурсу були у вишиванках, а дівчатка прикрасили зачіски національними стрічками та віночками.

Переглядів:261