04 лютого 2015

До відома громадян!

Повідомлення про оприлюднення рішення сорок сьомої сесії шостого скликання Носівської міської ради
про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

УКРАЇНА
НОСІВСЬКА МІСЬКА РАДА
НОСІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
сорок сьома сесія шостого скликання
Р І Ш Е Н Н Я

29 січня 2015 року м.Носівка

Про податок на нерухоме майно,
відмінне від земельної ділянки

Відповідно до статті 143 Конституції України, статей 26, 69 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“, статті 12, статті 265, підпункту 266.5.1, підпунктів 266.4.2 пункту 266.4 статті 266, підпункту „г“, „е“ підпункту 14.1.1291 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України (зі змінами та доповненнями) та з метою приведення у відповідність до чинного законодавства місцевих податків і зборів, міська рада вирішила:

1. Затвердити Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (додається).
2 . Встановити на 2015 рік ставку податку для об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб, на рівні 0,5 % мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.
3. Встановити на 2015 рік ставку податку для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб, на рівні 1 % мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.
4. Встановити на 2015 рік ставку податку для об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб, на рівні 1% мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.
5 .Встановити на 2015 рік ставку податку для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб:
- будівлі ресторанів, барів, кафе, закусочних - на рівні 1% мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування;
- будівлі продуктових магазинів на рівні 0,3 % мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування;
- інші будівлі нежитлової нерухомості - на рівні 0,5 % мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.
6. Надати пільгу на об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб:
- господарські (присадибні) будівлі-допоміжні (нежитлові) приміщення, до яких належать сараї, хліви, індивідуальні гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції тощо (за умови, якщо такі об’єкти нежитлової нерухомості не використовуються їх власниками з метою одержання доходів);
- на об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, які перебувають у власності релігійних організації та мають зареєстровані статути.
7. Дане рішення набуває чинності з 01.01.2015 року.
8. Зобов’язати загальний відділ виконавчого комітету міської ради оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації.
9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, підприємництва, бюджету.

Міський голова І.І.Пугач

Додаток до рішення про податок на нерухоме майно

Переглядів:290