04 березня 2015

До уваги жителів міста!

Повідомдення про оприлюднення рішення виконачного комітету Носівської міської ради "Про погодження проекту рішення про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування"

УКРАЇНА
НОСІВСЬКА МІСЬКА РАДА
НОСІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Р І Ш Е Н Н Я

03 березня 2015 року м.Носівка №34

Про погодження проекту рішення
виконкому міської ради про
встановлення тарифів на послуги
з перевезення пасажирів на
міських автобусних маршрутах
загального користування

Відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 8, 10, 12, 14 Закону України «Про поховання та похоронну справу», статті 7 Закону України «Про автомобільний транспорт», з метою забезпечення необхідного рівня та якості послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування, розглянувши клопотання директора ТОВ «АТП-1208» Коваля А.М. від 02.03.15, виконком міської ради вирішив:

1. Погодити проект рішення виконкому міської ради про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.
2. Проект рішення виконкому міської ради «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування» та аналіз його регуляторного впливу оприлюднити на офіційному сайті міської ради та через районну газету «Носівські вісті» (додатки 1,2).

Міський голова І.І.Пугач

Додаток 1
до рішення виконкому
міської ради
03.03.15 №34

ПРОЕКТ

УКРАЇНА
НОСІВСЬКА МІСЬКА РАДА
НОСІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Р І Ш Е Н Н Я

______________2015 року м.Носівка №___

Про встановлення тарифів на
послуги з перевезення пасажирів на
міських автобусних маршрутах
загального користування

Відповідно до ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 7 Закону України «Про автомобільний транспорт», з метою забезпечення необхідного рівня та якості послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування, виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Встановити тарифи на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, які надають автоперевізники:
1.1. Тариф на перевезення пасажирів в автобусі/мікроавтобусі – 4,50 грн.;
1.2. Тариф на перевезення дітей шкільного віку здійснюється по тарифу – 1,50 грн. за одну особу під час навчально-виховного процесу.
2. Рішення виконкому від 26.06.2014 р. № 103 «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування» вважати такими, що втратило чинність.
3. Дане рішення набуває чинності з моменту його оприлюднення.

Міський голова І.І. Пугач

Керуючий справами (секретар)
виконкому міської ради М.В.Булах

Додаток 2
до рішення виконкому
міської ради
03.03.15 №34

Аналіз регуляторного впливу проекту
рішення виконавчого комітету міської ради
«Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів
на міських автобусних маршрутах загального користування»

1. Існуюча проблема та аналіз питання, порушеного регуляторним актом.
Тарифи на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, які надаються населенню приватними автоперевізниками міста були погоджені у 2014 році рішеннями виконавчого комітету від 26.06.2014р. № 103. За минулий час суттєво змінилися ціни на паливно-мастильні матеріали, запчастини, технічне обслуговування і ремонт.
2. Мета регуляторного акта.
Метою запропонованого регуляторного акта є погодження тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в розмірі економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво у відповідності до діючого законодавства, а також забезпечення ефективної роботи приватних автоперевізників міста щодо забезпечення потреб споживачів у послугах з перевезень пасажирів відповідно до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту. У зв’язку з цим директор ТОВ «АТП – 1208» звернувся до виконавчого комітету міської ради з проханням погодити тарифи на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону України «Про автомобільний транспорт».
3. Альтернативні способи досягнення мети, їх оцінка та аргументація переваг обраного способу.
Досягнути ефективної роботи автоперевізників з застосуванням діючих тарифів не можливо.
4. Опис механізму і заходів, які забезпечать розв’язання визначеної проблеми шляхом прийняття запропонованого регуляторного акта.
При застосуванні тарифів, які передбачені у запропонованому акті, автоперевізники отримають достатню суму надходжень для забезпечення придбання паливно-мастильних матеріалів, утримання транспортних засобів та виплати заробітної плати працівникам. А також громадяни міста, в свою чергу, отримають безперебійне та якісне надання послуг з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.
5. Обґрунтування можливості досягнення встановленої цілі у разі прийняття запропонованого регуляторного акту, оцінка можливості впровадження та виконання вимог регуляторного акта.
Запропонований акт буде застосовано до споживачів, які користуються послугами з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. При цьому поліпшиться якість та безперебійність надання послуг. Збільшення тарифу спричинить невдоволення та ріст витрат громадян міста.
6. Очікувані результати прийняття регуляторного акта.
Після впровадження норм цього рішення буде забезпечена рентабельна діяльність автоперевізників, що надасть можливість здійснювати забезпечення споживачів послугами з перевезень пасажирів відповідно до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту.
7. Обґрунтування строку чинності регуляторного акта.
Термін дії запропонованого рішення триває до чергового перегляду вартості складових структури тарифів, які впливають на собівартість послуг з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.
8. Показники результативності регуляторного акта.
Після прийняття запропонованого рішення автоперевізники надаватимуть послуги з перевезень пасажирів з повним відшкодуванням всіх економічно обґрунтованих витрат. При цьому залишиться незмінна в бік зменшення транспортна мережа та підтримання графіків руху.
9.Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта.
Контроль за додержанням дисципліни цін буде проводитися відповідними контролюючими органами: обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України, органами прокуратури, Державною інспекцією з контролю за цінами в Чернігівській області, а також Чернігівським територіальним управлінням Головної державної інспекції на автомобільному транспорті.
10. Зауваження та пропозиції надсилаються на адресу розробника проекту регуляторного акта протягом місяця з дня оприлюднення проекту документа:
­ на поштову адресу: 17100, м. Носівка, вул. Центральна, 20, виконком Носівської міської ради;
­ на електронну адресу: [email protected];
­ 2 11 57

Виконавчий комітет міської ради

Керуючий справами (секретар)
виконкому міської ради М.В.Булах

Переглядів:252