29 квітня 2015

Громадську раду при Головному управлінні ДФС у Чернігівській області очолив Сергій Калашник

Сьогодні у приміщенні Головного управління ДФС у Чернігівський області відбулося засідання Громадської ради. Це перше засідання після установчих зборів, тому на розгляд були винесені першочергові питання щодо забезпечення подальшої роботи цього дорадчого органу. Серед питань порядку денного – схвалення Положення про Громадську раду, обрання голови, заступника та секретаря, про роботу комітетів тощо.

До речі, брати участь в роботі Громадської ради при ДФС у Чернігівській області виявили бажання 95 інститутів громадянського суспільства.

Робоча група у складі 17 чоловік розробила Положення, яким дорадчий орган має керуватися у своїй роботі. З доповненнями та поправками це Положення схвалено і буде передано на погодження державному органу.

Рейтинговим голосуванням головою Громадської ради обрано Сергія Калашника, представника Всеукраїнської громадської організації «Спілка Громадських Організацій України «Народна рада», заступником голови - Андрія Глабу, керівника Чернігівського міського громадського об’єднання «За Чернігів».

З метою ефективної роботи Громадської ради планується створити фахові комітети. Протягом десяти днів члени ради мають внести пропозиції щодо бажання працювати в комітетах.

Голова Громадської ради Сергій Калашник висловив сподівання, що дорадчий орган працюватиме плідно і конструктивно, а також сприятиме зміцненню партнерських стосунків фіскальної служби з бізнесом та громадськістю.

До митного реєстру внесено близько 2,5 тис. об’єктів права інтелектуальної власності

Станом на березень 2015 року до митного реєстру за заявами правовласників внесено близько 2,5 тис. об’єктів права інтелектуальної власності.

Порядок здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, що містять об'єкти права інтелектуальної власності, встановлений Митним кодексом України. З метою сприяння захисту правовласників під час зовнішньоекономічної діяльності Державна фіскальна служба України веде митний реєстр об’єктів права інтелектуальної власності. До них належать об’єкти авторського права і суміжних прав, винаходи, корисні моделі, промислові зразки, торговельні марки, географічні зазначення (зазначення походження товарів) та сорти рослин.

Перелік об'єктів права інтелектуальної власності, включених до митного реєстру, розміщений на Офіційному порталі Державної фіскальної служби України за посиланням:http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/100237.html

Волонтери, військові та митники Чернігівщини об'єднали зусилля заради перемоги

Багато небайдужих чернігівців за покликом серця допомагають військовим, які ризикуючи життям захищають Батьківщину. Не залишається осторонь і колектив чернігівських митників. Цього разу спільна справа допомоги батальйону «Чернігів» об'єднала волонтерів та співробітників митниці.

Дізнавшись, що бойовий автомобіль батальйону «Чернігів» через значні пошкодження ледь доїхав із зони АТО до Чернігова, митники запропонували допомогу в ремонті. Долучився до митників і волонтер - керівник благодійного фонду «Альфа-Допомога» Віталій Кадик. Об’єднавши зусилля, провели капітальний ремонт автомобіля у стислі терміни. Передаючи його представникам батальйону, виконуючий обов’язки начальника митниці Олександр Шавлак побажав бійцям і надалі з честю виконувати патріотичний обов’язок та якнайшвидше повернутись до мирного життя.

Нові правила застосування касових апаратів платниками другої і третьої груп єдиного податку

Відповідно до п.296.10. Податкового кодексу України право не застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій є лише у платників єдиного податку першої групи. Спрощенці ж другої і третьої груп можуть не застосовувати РРО лише в окремих випадках, а саме:
- при здійсненні діяльності на ринках;
- при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через пересувні засоби.

В решті ж випадків застосування реєстраторів розрахункових операцій є обов'язковим. Вказані норми набирають чинності для платників єдиного податку третьої групи - з 1 липня 2015 року, другої групи - з 1 січня 2016 року. Зазначеній категорії платників, з метою підбору відповідної моделі РРО, слід звернутися до сервісних організацій, які обслуговують касову техніку.

Ознайомитися з останньою редакцією Держреєстру реєстраторів розрахункових операцій, яку затверджено наказом Державної фіскальної служби України від 26.12.2014 р. №399, можна на сайті ДФС України.

Звертаємо увагу, що платники другої і третьої груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій, починаючи з дати початку застосування РРО і до 1 січня 2017 року звільняються від перевірок з питань дотримання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Бажаєте дізнатися про доходи – звертайтеся до податкової

До 1 травня 2015 року триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2014 році. Разом з тим мешканців Чернігівщини цікавить питання, як можна дізнатися з офіційних джерел про власні доходи.

Отже, фiзична особа, яка зареєстрована у Державному реєстрi фiзичних осiб — платникiв податкiв чи в окремому реєстрi, може отримати вiдомостi про доходи, наявнi у Державному реєстрi. За цією послугою можна звернутися до Центрів обслуговування платників при податкових інспекціях за місцем реєстрації платника. Вiдомостi з Державного реєстру — документ, який безоплатно надається органом фіскальної служби за зверненням фiзичної особи або уповноваженої нею особи на отримання вiдомостей про себе з Державного реєстру та свiдчить про наявнiсть або вiдсутнiсть вiдомостей про таку особу в Державному реєстрi.

Для отримання вiдомостей про себе з Державного реєстру фiзична особа звертається особисто або через уповноважену особу до територіального органу фіскальної служби за своїм мiсцем проживання, або за мiсцем отримання доходiв, або за мiсцезнаходженням iншого об’єкта оподаткування, подає документ, що посвiдчує особу, та заяву встановленого зразка. Уповноважена особа додає до заяви довiренiсть, засвiдчену в нотарiальному порядку, на отримання вiдомостей про джерела доходiв/доходи (пiсля пред’явлення повертається) та її копiю, документ, що посвiдчує особу такого представника, та ксерокопiю (з чiтким зображенням) документа, що посвiдчує особу довiрителя.

Контролюючий орган протягом п’яти робочих днiв з дня звернення фiзичної особи надає вiдомостi з Державного реєстру за встановленою формою. Крім того, фiзичнi особи, якi не мають постiйного мiсця проживання в Українi або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, отримання доходiв, мiсцезнаходження iншого об’єкта оподаткування, можуть звернутися за отриманням вiдомостей з Державного реєстру до будь-якого контролюючого органу. У такому разi термін видачi вiдомостей може бути продовжено до десяти робочих днiв.

Вiдомостi з Державного реєстру надаються на бланку контролюючого органу особисто фiзичнiй особi або законному представнику чи уповноваженiй особi за умови пред’явлення документа, що посвiдчує особу, та довiреностi (для законного представника чи уповноваженої особи), про що робиться вiдповiдний запис в журналi видачi відомостей.

Знайди своє покликання

З метою забезпечення органів Державної фіскальної служби України фахівцями з високим професійним та культурним рівнем, які здатні компетентно та відповідально вирішувати завдання щодо наповнення бюджетів, Національний університет державної податкової служби України оголошує набір абітурієнтів для участі в конкурсі для зарахування на денну форму навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр за напрямом підготовки «Правоохоронна діяльність» на факультет підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції.

До Національного університету державної податкової служби України у 2015 році на навчання для здобуття ступеня бакалавра приймаються громадяни України віком від 17 до 25 років з повною загальною середньою освітою за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань і вмінь вступників та рівня їх фізичних здібностей з урахуванням середнього бала документа про повну загальну середню освіту та балів за особливі успіхи та/або за успішне закінчення підготовчих курсів.

На адресу університету направляються особові справи абітурієнтів, які відібрані згідно з правилами добору. Під час оформлення особових справ проводиться медичне та психофізіологічне обстеження, тестування абітурієнтів, перевірка рівня їх фізичної підготовки.

За детальнішою інформацією щодо порядку вступу на навчання до Національного університету ДПС України звертатися до відділу персоналу ГУ ДФС у Чернігівській області за т. 652-936. Адреса: м. Чернігів, вул. Комсомольська,11. Адреса НУ ДПС України: м. Ірпінь, Київська обл., вул. Карла Маркса, 31, тел.(04597) 56-595, 60-477, 57-571.

Відділ персоналу ГУ ДФС у Чернігівській області

Переглядів:262