05 травня 2015

В Україні стартував процес добровільного об’єднання громад

Затвердження у квітні Кабінетом Міністрів України Методики формування спроможних територіальних громад дало старт процесу добровільного об’єднання громад, який є частиною реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

На нараді-семінарі з представниками органів місцевого самоврядування в Тернополі, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода пояснив, що суттю спроможності територіальних громад є їх здатність забезпечувати належний рівень надання послуг, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства з урахуванням кадрових ресурсів, фінансового забезпечення та розвитку інфраструктури відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Він зазначив, що більшість регіонів давно ведуть підготовчі роботи до запуску процесу об’єднання громад.

Особливий наголос зроблено на добровільності об’єднання територіальних громад.

На минулому тижні в кожній області розпочали роботу регіональні офіси з підтримки децентралізації. Вони допомагатимуть Облдержадміністраціям у комунікаціях з громадськістю щодо процесу створення спроможних територіальних громад, формування перспективних планів розвитку територій і матимуть чотири місяці, щоб довести свою ефективність.

З офіційним текстом Методики формування спроможних територіальних громад можна ознайомитися тут
Переглядів:278