08 травня 2015

На Чернігівщині плата за ліцензії наповнила бюджет майже на 3 млн. гривень

На Чернігівщині за січень-березень 2015 року надходження від плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами до бюджету склали 2966,8 тис. грн. Слід відзначити, що частина платників виявили бажання сплатити за ліцензії наперед.

Протягом січня-березня 2015 року відділом контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Чернігівській області було видано 529 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 454 ліцензія на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. Анульовано за вказаний період 62 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 91 ліцензія на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. За несвоєчасну сплату призупинено 71 ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 70 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Станом на 1 квітня 2015 року на Чернігівщині обліковується 1448 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Кількість діючих ліцензій - 4424 шт., з них на алкогольні напої - 2377, на тютюнові вироби - 2047.

У січні - березні 2015 року проведено 14 перевірок суб’єктів господарювання, які працюють на ринку алкогольних напоїв та тютюнових виробів, виявлено 15 порушень. У квітні місяці поточного року проведено 2 перевірки суб’єктів господарювання, які працюють на ринку алкогольних напоїв та тютюнових виробів та встановлено 3 порушення. Серед встановлених порушень: зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів у місцях зберігання не внесених до Єдиного реєстру, зберігання алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку, роздрібна торгівля за відсутності ліцензії, реалізація алкогольних напоїв за цінами нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни, реалізація алкогольних напоїв особі, яка не досягла 18 років. Очікувана сума фінансових санкцій становить 278,6 тис. грн.

На Чернігівщині податкову знижку отримали понад 3000 осіб

З початку року громадянами Чернігівщини подано майже 9 тис. декларацій про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованих доходів склала 364 млн. грн., визначено до сплати податку на доходи фізичних осіб – 8,8 млн. грн. Порівняно з минулим роком ці показники збільшились на 10 та 17 відсотків відповідно - про що повідомила заступник начальника управління - начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб та майнових податків управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернігівській області Наталя Кузнецова.

Найбільшу кількість декларацій подано у м. Чернігові, Ніжинському, Чернігівському, Прилуцькому та Бахмацькому районах. Найбільше громадяни задекларували доходів від успадкованого або отриманого в дарунок майна - 174,6 млн. грн., від заробітної плати - 153,2 млн. грн., від продажу нерухомого (рухомого) майна - 18,9 млн. грн., інші доходи - 7,9 млн. грн.

Дохід понад 1 млн. грн. на даний час задекларували 7 громадян, що на 17 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року. З початку року правом на отримання податкової знижки скористалися понад 3 тис. осіб. Загальна сума, що підлягає поверненню із бюджету складає 3,6 млн. гривень. До речі, скористатися правом для отримання податкової знижки можна упродовж всього року, - зазначила Наталя Кузнецова.

Нагадуємо, що до закінчення кампанії декларування залишилося обмаль часу. Запрошуємо громадян до 1 травня завітати до податкових інспекцій і задекларувати свої доходи.

На Чернігівщині припинена діяльність 3 нелегальних виробництв товарно-матеріальних цінностей

Співробітниками оперативного управління Головного управління ДФС у Чернігівській області протягом січня-березня 2015 року припинена діяльність 3 нелегальних виробництв товарно-матеріальних цінностей, у тому числі 1 – по факту незаконного виготовлення фальсифікованих лікеро-горілчаних напоїв. Із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на 16,7 млн. грн., з яких товарів підакцизної групи - на 1,6 млн. грн.

За матеріалами, зібраними співробітниками оперативного управління протягом першого кварталу 2015 року, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 18 кримінальних правопорушень, у тому числі 8 за статтею 212 Кримінального кодексу України «Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів» та 6 за статтею 204 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

За результатами проведеного досудового розслідування слідчими по 3 провадженнях обвинувальні акти направлені до суду. У рамках досудового розслідування забезпечено відшкодування завданих Державі збитків в сумі понад 0,5 млн.грн.

Переглядів:233