19 травня 2015

Сумлінні платники податків визначені на Чернігівщині

Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків - 2014» проводиться у два тури - на обласному та всеукраїнському рівнях. Рейтингова комісія вже визначила переможців обласного рівня.

Як зазначив голова Територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків України» в Чернігівській області Михайло Назаренко, визначалися кращі серед кращих у трьох категоріях – серед малих, середніх та великих підприємств. При визначенні переможців, як передбачено умовами рейтингу, враховували суми сплачених податків за останній бюджетний рік, податкову дисципліну, співвідношення суми податку на прибуток до отриманих доходів, кількість робочих місць, середню заробітну плату по підприємству тощо.

На Чернігівщині першість у рейтингу «Сумлінні платники податків -2014» вибороли десять підприємств. Переможці працюють в аграрній, будівельній галузях, переробній промисловості, в торгівлі, у сфері послуг, а також займаються фінансовою та страховою діяльністю.

Шість підприємств Чернігівщини візьмуть участь у рейтингу на всеукраїнському рівні.

Про протиправні дії посадовців можна повідомити на телефон «Довіри»

Робота фахівців відділу власної безпеки Головного управління ДФС у Чернігівській області базується, перш за все, на виконанні завдань державної політики з протидії корупції в податкових та митних органах, усуненні причин та умов, що її породжують, викоріненні зловживань і попередження правопорушень з використанням службового становища.

Не менш важливим є забезпечення дотримання норм етики державними службовцями, створення сприятливих умов для ефективної реалізації податкового законодавства та розвитку економіки держави.

Також співробітники підрозділу вживають заходи з припинення злочинів у сфері службової діяльності працівниками податкових та митних органів. Значна увага приділяється заходам, що вживаються для перевірки повідомлень, звернень, заяв громадян щодо незаконних дій працівників органів ДФС області, з метою захисту законних прав та інтересів громадян та своєчасного реагування на проблемні питання.

У зв’язку з набранням чинності Закону України від 14 жовтня 2014 року №1700-VII «Про запобігання корупції» зі змінами та доповненнями, з метою запобігання вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією, у кожному податковому та митному органі області працівники відділу проводять роз’яснювальну роботу. Це виступи на нарадах, семінарах, професійно-економічних навчаннях, персональні бесіди з керівниками структурних підрозділів та їх підлеглими, під час яких наголошується на неприпустимості корупційних та злочинних проявів з боку працівників органів ДФС області.

У разі встановлення фактів противоправної діяльності з боку працівників податкових чи митних органів області відділ власної безпеки ГУ ДФС у Чернігівській області пропонує звертатися за номером телефону «Довіри»: (0462) 668-522. За кожним фактом буде проведена службова перевірка і вжито відповідних заходів.

На Чернігівщині у результаті досягнення податкового компромісу до бюджету надійшло понад 1,2 млн. грн.

Станом на 29 квітня платники подали до органів ДФС у Чернігівській області 112 заяв на застосування податкового компромісу на загальну суму майже 2,5 млн. грн. За результатами досягнення компромісу половина цієї суми вже надійшла до бюджету.

При застосуванні процедури податкового компромісу платник сплачує 5 відсотків від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов'язань. При цьому інші 95 відсотків такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуються.

Скористатися податковим компромісом платники податків мали можливість до 16 квітня. А нині продовжується розгляд поданих заяв та у разі необхідності проводяться перевірки.

У Ніжині податківці провели традиційний турнір з футзалу

Головне управління ДФС у Чернігівській області спільно з Радою профспілки за підтримки Ніжинської міської федерації футболу провели у Ніжині 17-й турнір з футзалу, присвячений вшануванню пам’яті колишнього начальника Ніжинської ОДПІ Миколи Івановича Петруха, який був ініціатором проведення змагань, що стали традиційними. Цього року в них взяли участь команди податкових інспекцій області.

Під час відкриття турніру хвилиною мовчання спортсмени вшанували бійців, які віддали своє життя, захищаючи Україну. Начальник Ніжинської ОДПІ Світлана Волкова символічно вручила приз “Пам’яті Дмитра Тернового». У такий спосіб вшанували колишнього працівника податкової служби Чернігівщини Дмитра Тернового, який героїчно загинув у зоні АТО.

Як повідомив голова спортивної комісії Ради профспілки Чернігівської обласної Ради ВППО ДФС Ігор Закружний, під час турніру учасники демонстрували хорошу спортивну підготовку, цікаву командну гру та прагнення до чесної перемоги.

У підсумку першість здобула команда ДПІ у м.Чернігові на чолі з капітаном Євгенієм Петрищевим. Срібні нагороди – у команди ветеранів ДФС, а бронза дісталася команді Прилуцької ОДПІ.

Приз “За волю до перемоги” виборола команда Ради профспілки ГУ ДФС у Чернігівській області.

Переглядів:227