22 червня 2015

На Чернігівщині сплата за ліцензії наповнила бюджет майже на 5 мільйонів гривень

За січень-травень 2015 року на Чернігівщині надходження від плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами до бюджету склали 4850,5 тис. грн.

Як повідомив начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Чернігівській області Ігор Пирог, станом на 1 червня 2015року в Чернігівській області обліковується 1440 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Загальна кількість діючих ліцензій - 4386 штук, в тому числі: на алкогольні напої – 2367 штук, на тютюнові вироби – 2019 штук.

Протягом січня-травня відділом контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Чернігівській області було видано 939 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 830 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

При цьому анульовано за вказаний період 108 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 155 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. Також призупинено за несвоєчасну сплату 121 ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 109 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Продаєте горілку та цигарки - не порушуйте законодавство За п’ять місяців 2015 року фахівцями відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернігівській області проведено 31 перевірку суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. За результатами перевірок було виявлено 30 порушень. Найпоширеніші з них – зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів у місцях, не внесених до Єдиного реєстру, виявлення алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку, роздрібна торгівля за відсутності ліцензії, реалізація алкогольних напоїв за цінами, нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни, реалізація алкогольних напоїв неповнолітнім та продаж алкогольних напоїв на розлив без статусу громадського харчування. Податковими інспекціями області за матеріалами перевірок прийняті рішення про застосування штрафних санкцій до порушників на загальну суму 420,2 тис. гривень. Ці кошти мають бути сплачені до бюджету.
Переглядів:219