24 червня 2015

Найсильніший у гирьових змаганнях на кубок «Динамо» - податківець

Змагання на кубок «Динамо» з різноманітних видів спорту серед команд силових структур Чернігівщини стали традиційними. Літня спека не стала на заваді завзятому змаганню з паркового волейболу та гирьового спорту. Найсильнішим з гирьового спорту у своїй ваговій категорії став працівник податкової міліції Головного управління ДФС у Чернігівській області Володимир Василенко, який впевнено переміг суперників та виборов перше місце в індивідуальному заліку.

- Фізична культура та спорт об’єднують людей, а отже єднають нашу рідну Україну, – зазначив начальник фізкультурно-спортивного відділу Чернігівської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Сергій Слісаренко, вітаючи переможців та учасників турніру. – Такі змагання проводяться вже десятий рік поспіль, щоразу охоплюючи все більшу кількість учасників.

Команда Головного управління ДФС у Чернігівської області на чолі зі своїм незмінним капітаном Станіславом Петриком є успішним учасником змагань. Адже відмінна фізична підготовка – важлива складова роботи податківців. Високі досягнення цього року продемонстрували призери змагань з тенісу Володимир Бондар та Сергій Дмитрієв (третє командне місце), переможець та призер офіцерського триборства Володимир Козел та Станіслав Петрик (перше та третє місце відповідно). Усі вони наполегливо тренуються, є численними призерами різних змагань в індивідуальному та командному заліках.

Спорт загартовує та єднає, виховує найкращі риси людини і є чудовою пропагандою здорового способу життя. Спортсмени наполегливо йдуть до перемоги в змаганнях, адже вони вміють досягати успіхів у своїй професійній діяльності.

Оперативники податкової міліції Чернігівщини
викрили 29 кримінальних правопорушень

За матеріалами, зібраними оперативниками податкової міліції Головного управління ДФС у Чернігівській області, протягом 5 місяців до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 29 кримінальних правопорушень. З них 11 - за статтею 212 «ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів» та 7 - за статтею 204 Кримінального кодексу України «незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Як повідомив начальник оперативного управління Павло Бойправ, за результатами досудового розслідування за 8 правопорушеннями слідчі направили до суду обвинувальні акти.

У рамках досудового розслідування за кримінальними провадженнями забезпечено відшкодування понад 670 тисяч гривень збитків, накладені арешти на майно на загальну суму понад 7 мільйонів гривень.

Протягом січня-травня з незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей підакцизної групи на 21 мільйон гривень. Припинена діяльність 2 підпільних цехів з виробництва товарно-матеріальних цінностей, в одному з них виготовляли фальсифіковані лікеро-горілчані напої.

Податківці розповіли про податок на нерухомість

На сайті «Час Чернігівський» відбулася інтернет-конференція на тему: «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». Протягом години на запитання відповідав начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернігівській області Андрій Шалигін.

В ході спілкування він звернув увагу громадян, що у 2015 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, фізичним особам нараховується за 2014 рік за попередніми нормами законодавства.

Отже, якщо у власності є квартира площею більшою за 120 кв.м., то прийдеться сплатити податок за таке перевищення. Якщо ж у власності платника податку більше одного об’єкта житлової нерухомості одного чи різних типів, у тому числі їх частин, податок обчислюється, виходячи з сумарної загальної площі таких об’єктів, зменшеної на 120 кв. м - для квартир, 250 кв. м - для будинків та 370 кв. м - якщо у власності і будинок, і квартира.

Таке зменшення не розповсюджується на житло, яке використовується з метою одержання доходів.
Податок нараховується податковою інспекцією за місцем реєстрації власника нерухомості. До 1 липня всі громадяни, яким нарахований податок на нерухомість, отримають від податкової інспекції повідомлення-рішення про сплату податку із необхідними реквізитами.

При бажанні громадяни мають право звернутися з письмовою заявою до податкової інспекції за місцем проживання для проведення звірки даних об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Чимало запитань було і щодо оподаткування нежитлової нерухомості.

Податок за нежитлову нерухомість, яка знаходиться у власності фізичних осіб, нараховуватиметься за 2015 рік, тобто у 2016 році, за ставками, встановленими місцевими органами самоврядування, але не більше 1 відсотка мінімальної заробітної плати станом на 01.01.2015 (12,18 гривень за 1 кв.метр). Крім того, міські, селищні та сільські ради можуть встановлювати пільги з податку, що сплачується на відповідній території.

Переглядів:243