13 липня 2015

Платники Чернігівщини безкоштовно отримали понад 8 тисяч сертифікатів

Розвиток електронних сервісів та співпраця з платниками, розширення кола користувачів сервісів є одним з важливих напрямків діяльності органів фіскальної служби Чернігівщини. Як повідомив начальник відділу реєстрації користувачів при Головному управлінні ДФС у Чернігівській області Олександр Кулик, у 2015 році понад 4 тисячі платників стали клієнтами Центру сертифікації ключів, яким сформовано 8,2 тис. посилених сертифікатів. Найактивнішими користувачами є приватні підприємці, кількість яких – 2794 особи. Також клієнтами центру стали 1317 юридичних осіб. Цим платникам безкоштовно надано електронний цифровий підпис для подання звітності.

На сьогодні платники Чернігівщини переважно подають податкові декларації засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством. Для зручності користувачів передбачено багато можливостей. Повідомляємо про реалізацію в надійному засобі електронного цифрового підпису «ІІТ Користувач ЦСК-1», окрім тимчасового блокування, можливість скасування власного посиленого сертифіката за електронним запитом, використовуючи особистий ключ підписувача. Процедура скасування посиленого сертифіката за електронним запитом триває менше однієї хвилини та не потребує відвідування відокремленого пункту реєстрації користувачів.

Для заощадження власного часу перед зверненням до Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС, з метою отримання послуг електронного цифрового підпису, попередньо здійснюйте скасування чинних посилених сертифікатів (за їх наявності) за електронним запитом.

Більш детальну інформацію для користувачів сервісу можна отримати на електронному ресурсі за адресою www.acskidd.gov.ua/

Головне управління ДФС у Чернігівській області очолила Людмила Слаутіна

У колективі Головного управління ДФС у Чернігівській області відбулася вагома подія – призначено нового керівника.

Голова ДФС України Роман Насіров у відеоселекторному режимі з цієї нагоди привітав своїх колег з Чернігівщини та зачитав відповідний наказ про призначення на посаду начальника Головного управління ДФС у Чернігівській області Людмили Слаутіної. Він також зазначив, що Людмила Миколаївна працює в органах податкової служби з 1992 року, показала себе професіоналом на відповідальних посадах.

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч вручив Людмилі Слаутіній букет білих та рожевих троянд. А також наголосив, що нині дуже важливо повернути довіру населення до влади та силових структур. І задля цього будуть об’єднані зусилля, напрацьоване відповідне інформаційне поле.

Людмила Слаутіна тривалий час обіймала різні посади у податковій службі Чернігова. Колектив Головного управління знає, як фаховий, професійний, здатний працювати якісно і відповідально. І висловила сподівання, що за той час, поки вона працювала в ДФС України, ці принципи збереглися.

Вона подякувала за довіру та запевнила Романа Насірова, що колектив Головного управління ДФС у Чернігівській області ефективно працюватиме на бюджети держави та місцевих громад. А також, звертаючись до присутніх у залі керівників силових структур Чернігівщини, висловила сподівання на тісну співпрацю та взаємодію.

Законодавчі зміни, робота фіскальної служби і активність громадськості мають сприяти, щоб сплата податків стала предметом гордості

Під час зустрічі з представниками громадських організацій начальник Головного управління ДФС у Чернігівській області Людмила Слаутіна обговорила актуальні питання наповнення бюджетів, роботи фіскальної служби та законодавчих змін.

- Всі ініціативи громадськості та спільні напрацювання ми будемо використовувати, щоб кошти до бюджетів надходили своєчасно і прозоро, а бізнес почувався комфортніше, - зазначила Людмила Слаутіна.

Зокрема, вона схвально сприйняла пропозицію найближчим часом зустрітися з керівниками місцевих бюджетоформуючих підприємств, щоб спільно окреслити проблеми та визначити напрямки співпраці.

Громадськість висловлювала свою думку щодо необхідності законодавчих змін з єдиного соціального внеску, щоб полегшити життя підприємцям і, водночас, не погіршити фінансування соціальних програм, а в умовах реорганізації Фонду соціального страхування – оздоровлення дітей. А ще - адміністрування ЄСВ має бути максимально спрощено. Різні точки зору у представників громадськості щодо мораторію на проведення перевірок – здебільшого вони вважають що перевірки проводити необхідно, недобросовісним платникам мораторій допоможе уникнути відповідальності.

Актуальною була тема легалізації підприємницької діяльності – як на ринках міста, так і серед самозайнятого населення. Представник Чернігівської обласної організації підприємців-роботодавців «Чернігівщина» наголосив, що є певні послуги, які надають медики, масажисти, будівельники, представники інших професій, що не оформляються офіційно, а отже не сплачуються і податки.

Громадськість також вважає, що прозорість бюджетних витрат підвищить довіру бізнесу до держави і бажання прозоро сплачувати податки. На жаль, нині досить поширена практика, коли неплатники почуваються комфортно. І законодавчі зміни, і робота фіскальної служби, і позиція громадськості мають сприяти, щоб в нашій країні сплата податків стала предметом гордості.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Переглядів:259