25 серпня 2015

Будьте пильними! Шахраї маскуються під податківців!

Головне управління ДФС у Чернігівській області вкотре звертається до платників податків. В Чернігові продовжуються випадки, коли шахраї від імені керівництва податкової інспекції телефонують до суб’єктів господарювання і вимагають терміново допомогти коштами. Поспішність пояснюють тим, що нібито до них терміново з Києва їдуть з перевіркою. Зі свого боку обіцяють посприяти, щоб підприємство не перевіряли і виключили з нібито існуючого списку для перевірок. У випадку відмови - погрожують податковим тиском.

Такі факти шахрайства не лише наносять збитки підприємствам та підприємцям, але й підривають авторитет органів Державної фіскальної служби.

Будьте пильними, не дозвольте себе ошукати та втягнути в брудну провокацію. Пам’ятайте, що шахраї розраховують на вашу довірливість та поспішність. Тому вони змушують до спонтанних необдуманих вчинків. Ні в якому разі не давайте їм кошти і терміново повідомляйте про такі випадки на телефон «Довіри» за номером (0462) 668-522 чи «Пульс» - (044) 284-00-07. Обидва номери працюють цілодобово. Інформацію також можна надати до відділу власної безпеки ГУ ДФС у Чернігівській області за адресою: м. Чернігів, вул. Комсомольська, буд. 11 каб. 208.

Вклад малого і середнього бізнесу в економіку області

Аналіз результату роботи Головного управління ДФС у Чернігівській області показує, що фактичні надходження до загального фонду державного бюджету за серпень місяць поточного року склали 263 млн. грн., що перевищує минулорічне досягнення на 152 млн. грн., місцеві бюджети поповнились на 200 млн. грн., що більше минулорічного періоду на 39 млн. грн. Єдиного соціального внеску надійшло 276 млн. грн., приріст до відповідного періоду 2014р. становить 27 млн. грн.

З початку року загальний фонд держбюджету поповнився на 1254 млн. грн., Єдиний соціальний внесок – на 2192 млн. грн., місцеві бюджети - на 1275 млн. грн. Минулорічний рівень надходжень перевищено на 134 млн. грн. по ПДВ, на 51 млн. грн.- по податку на прибуток. Частка податку на доходи фізичних осіб, що зараховується до держбюджету перевищила 261 млн. грн. Серед податків, що зараховуються до місцевого бюджету найбільший приріст забезпечено по: податку на майно – 82 млн. грн., єдиному податку – 45 млн. грн., податку на прибуток – 23 млн. грн. Біля 87 млн. грн. надійшло акцизного податку від реалізації підакцизних товарів.

Доля самостійно сплачених грошових зобов’язань задекларованих платниками податків складає 95,5 %.

В минулому році в області функціонувало 5,3 тисяч малих підприємств, з яких 47 відсотків зосереджено в м.Чернігові.

Сьогодні малі підприємства забезпечують п’яту частину обсягів реалізації продукції і охоплюють більшість галузей народного господарства. При цьому питома вага збору від суб’єктів господарювання, що належать до малого бізнесу становить до:
зведеного бюджету - 20,3 відсотки;
державного бюджету - 16 відсотків;
місцевого бюджету - 24,3 відсотки.

Серед найбільших платників малого бізнесу до зведеного бюджету: ТОВ ,,Аметист”, ТОВ ,,ДЖБІЕC”, ЦЕНТР ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО РОЗВИТКУ, ТОВ ,,Маяк”.

До середнього бізнесу відносяться за своїми господарськими показниками 363 суб’єкти господарювання. Доля надходжень від суб’єктів, що належать до середнього підприємництва складає до :
зведеного бюджету - 27 відсотків;
державного бюджету - 31 відсоток;
місцевого бюджету - 24 відсотки.

Серед найбільших платників середнього бізнесу до зведеного бюджету: ДП ,,Добрянське лісове господарство”, Комунальне підприємство ,,Чернігівводоканал”, ТОВ Фірма ,,ЛАКС”, ПАТ ,,Облтеплокомуненерго”.

Пріоритетом у відносинах з платниками податків фіскальна служба вбачає ідеологію взаємної довіри і партнерства. Про це свідчить щорічне проведення ДФС конкурсу сумлінних платників податків, а також всебічна підтримка та постійне покращення умов обслуговування платників.

Спецоперацію «РУБІЖ-2015» розпочато!

З 1 вересня поточного року співробітниками оперативного управління Головного управління ДФС у Чернігівській області спільно з фахівцями Чернігівської митниці ДФС розпочато проведення заходів в рамках загальнодержавної операції «Рубіж - 2015».

Спецоперація почалася з метою попередження, виявлення та припинення порушень законодавства України з питань державної митної справи, виявлення кримінальних правопорушень у митній та податковій сферах, встановлення механізмів та схем порушень фізичними та юридичними особами вимог чинного законодавства при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності.

Спільні заходи, які проводилися працівниками оперативного управління області та співробітниками Чернігівської митниці ДФС на початку вересня, вже принесли перші результати.

Зокрема, за перші дні роботи спільною робочою групою викрито два факти порушення діючого митного законодавства, що полягає у частковому недекларуванні суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності імпортованих товарів. Подальшу долю незадекларованих матеріальних цінностей, що є доказами в розпочатому адміністративному провадженні, вирішить суд.

Якщо у вас є інформація щодо фактів порушення вимог чинного законодавства України суб’єктами господарської діяльності - телефонуйте та повідомляйте про це за номером телефону оперативного управління ГУ ДФС у Чернігівській області 652-911.

Також в Головному управлінні ДФС у Чернігівській області працює телефон «Довіри»: (0462) 668-522.

При Державній фіскальній службі України працює антикорупційний сервіс «Пульс», який приймає дзвінки цілодобово. Номер телефонної лінії «Пульс»: (044) 284-00-07.

На Чернігівщині викрито схему «мінімізації» сплати податків у сфері виробництва хлібопродуктів

Під час досудового розслідування по кримінальному провадженню, співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань та оперативного управління ГУ ДФС у Чернігівській області викрито схему «мінімізації» сплати податків у сфері оборудок по виробництву хлібопродуктів.

Так, під час проведеного обшуку на одному з підприємств Чернігівщини, яке займається виробництвом хлібопродуктів та входить до схеми «мінімізації» сплати податків, було вилучено бухгалтерські документи, чорнові записи, комп’ютерну техніку, чорнову бухгалтерію щодо незаконних оборудок. Вилучені в ході обшуку речі та документи свідчать про не обліковане виробництво хлібопродуктів та їх подальшу незаконну реалізацію на території Чернігівської області та інших областей.

За попередніми підрахунками загальний обсяг незаконно виготовленої продукції, яка в подальшому була незаконно реалізована без відповідного відображення в податковій звітності, складає понад 3 млн. грн. на місяць.

На даний час по кримінальному провадженню триває комплекс слідчих дії по документуванню даного злочину.

До органів фіскальної служби Чернігівської області надійшло 105 письмових звернень

Як повідомили у відділі реєстрації платників та електронних сервісів, за 8 місяців поточного року до органів Головного управління ДФС у Чернігівській області надійшло 105 письмових звернень від громадян. Через органи прокуратури та правоохоронні органи надійшло дев’ять звернень, одне - через місцеві органи державної влади, три – через депутатів, решта заявників скористалися поштою.

За ознакою надходження 103 звернення - первинні, 2 - дублетні.

За суб’єктом - індивідуальних звернень налічується 97, колективних – 4 від 117 респондентів, анонімних – 4.

Всі письмові звернення розглянуті у відповідності до Закону України «Про звернення громадян».

Керівниками органів ГУ ДФС в області з початку року здійснено 140 особистих прийомів, на які звернулося 173 громадянина.

Під час особистих прийомів розглянуто 111 заяв та клопотань, а також 29 пропозицій.

Серед основних питань, що порушувалися громадянами під час особистих прийомів, переважна більшість стосувалося загальнодержавних податків та зборів, а також проведення контрольно-перевірочної роботи. Усі звернення розглянуті у визначені законодавством терміни, заявникам надані ґрунтовні відповіді.

Спрощенцями Чернігівщини перераховано до місцевого бюджету понад 94 млн. грн

У відділі адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб та майнових податків повідомили, на обліку в органах ДФС Чернігівської області станом на 1 вересня 2015року перебуває 23146 фізичних осіб – підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування, це складає 62,4 відсотка від загальної кількості фізичних осіб – підприємців. Першу групу обрали – 5325 підприємців, другу – 12124, третю – 5697.

Фізичні особи-спрощенці у своїй господарській діяльності використовують працю 10039 найманих працівників.

Продовж січня-серпня поточного року надходження єдиного податку до місцевих бюджетів області склали 94,1 млн. грн., що на 16,5 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Темп росту надходжень до минулого року становить 121,2 відсотки.

На Чернігівщині платники безкоштовно отримали понад 17 тисяч цифрових сертифікатів

З початку 2015 року 6,2 тисяч платників Чернігівщини стали клієнтами Центру сертифікації ключів, яким було сформовано 17,4 тис. посилених цифрових сертифікатів.

Як повідомив начальник відділу реєстрації користувачів при Головному управлінні ДФС у Чернігівській області Олександр Кулик, за весь період діяльності відділу безкоштовно отримали електронний цифровий підпис 62,2 тис. клієнтів.

Державна фіскальна служба приділяє велику увагу розвитку електронних сервісів та вдосконалює спілкування з платниками у режимі онлайн. Відділ реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Чернігівській області надає послуги електронного цифрового підпису (далі - ЕЦП) на безкоштовній основі, що робить їх доступними для кожного.

До переваг використання ЕЦП можна віднести:
• зручність (всі операції можна виконувати з дому або робочого місця),
• економія часу (не марнуєте свій час на транспорт та черги),
• доступність (на безкоштовній основі),
• універсальність (широкий спектр використання).

Використання електронних сервісів та електронного документообігу у багатьох випадках супроводжується використанням ЕЦП, що дає змогу ідентифікувати підписувача та безумовно зберегти цілісність даних.

Процедура отримання ЕЦП займає не більше 20 хвилин на кожного клієнта. Для отримання ЕЦП необхідно надати до відділу реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Чернігівській області мінімальний пакет документів (ознайомитися з яким можна на інформаційному ресурсі АЦСК ІДД ДФС - www.acskidd.gov.ua у розділі «Реєстрація користувачів» або за телефонами відокремлених пунктів реєстрації користувачів).

Запрошуємо всіх платників Чернігівської області не зволікати та безкоштовно отримати електронний цифровий підпис. Для зручності майбутніх клієнтів нагадуємо адреси та контактні телефони відокремлених пунктів реєстрації користувачів.

Відокремлені пункти реєстрації користувачів у Чернігівській області знаходяться:
м. Чернігів, вул. Кирпоноса, буд. 28, 1-й пов., каб. 14, тел.:(0462) 77-49-27
м. Прилуки, вул. Київська, буд. 214, 1-й пов., каб. 6, тел.: (04637) 5-32-65
м. Ніжин, вул. Поштова, буд. 2, 1-й пов., каб. 118, тел.: (04631) 3-15-78
м. Мена, вул. Леніна, буд. 57, 1-й пов., каб. 4, тел.: (04644) 3-17-86

Переглядів:219