08 вересня 2015

Платникам ПДВ – особливості перерахування коштів на спеціальні рахунки!

Платникам податку на додану вартість, які провадять діяльність у сфері сільського господарства (лісового господарства або рибальства) та згідно зі статтею 209 розділу V Податкового кодексу обрали спеціальний режим оподаткування (декларації 0121-0123), та у яких з моменту подання останньої декларації змінилися реквізити спеціального рахунку або які подають вказану декларацію вперше, необхідно подати декларації з податку на додану вартість за серпень 2015 року (або за перший звітний період) з достовірними актуальними реквізитими спеціального рахунку.

Зокрема, платники повинні вказати номер спецрахунку, дані банку/органу, в якому відкрито рахунок (найменування, ЄДРПОУ, МФО).

Реквізити спеціального рахунку обов’язково вказуються при позитивному або нульовому значенні рядка 25.2 декларації 0121-0123.

Надання достовірних та актуальних реквізитів спеціального рахунку є умовою перерахування на такі рахунки коштів з додаткових рахунків в системі електронного адміністрування податку, відкритих платникам відповідно п.2001.2 ст.2001 Податкового кодексу України та призначених для перерахування коштів на їх спеціальні рахунки в установах банків та/або органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів. Перерахування здійснюється за реквізитами такого спеціального рахунку платника, який зазначений у податковій звітності з податку на додану вартість.

Електронні сервіси ДФС – ефективний шлях до спрощення ведення бізнесу

Головне управління ДФС у Чернігівській області запрошує платників скористатися електронними сервісами Державної фіскальної служби, які дозволять спростити ведення бізнесу, заощадити особистий час та скоротити до мінімуму контакти з територіальними органами фіскальної служби.

Сучасні технології дозволяють ефективно вирішувати безліч питань через інтернет, зокрема дізнатися корисну інформацію про бізнес-партнера або подати звітність. Отже, для зручності платників податків надаємо перелік діючих електронних сервісів ДФС та корисні посилання.

Крім цього запроваджено:

 Укладання договорів з територіальними органами ДФС "Про визнання електронних документів" в електронній формі.
 Опрацювання електронних повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах.
 Інформаційні повідомлення про заборгованість з податків та зборів (обов'язкових платежів).
 Інформаційні повідомлення про заборгованість за іноземними кредитами, залученими державою або під державні гарантії, бюджетними позичками.
 Інформаційні повідомлення про настання терміну сплати розстроченої (відстроченої, реструктуризованої) суми грошових зобов’язань (податкового боргу).
 Повідомлення щодо допущених помилок у податкових розрахунках за формою 1ДФ.
 Електронне повідомлення про результати електронної обробки (звірки) податкової інформації з податку на додану вартість.
 Повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Електронна звітність

Державною фіскальною службою України, крім приймання податкової звітності в електронному вигляді запроваджено приймання та обробку звітності, яка подається до Пенсійного фонду України, Державної служби статистики України та Державної служби зайнятості України

Електронні форми документів:
http://sfs.gov.ua/elektronni-formi-dokumentiv/

Контакт-центр та Саll-центр

Саll-центр 0 800 501 007
інформаційна підтримка та технічна допомога платникам податків з питань подання в електронному вигляді податкової звітності та реєстрації податкових накладних

Контакт-центр 0 800 501 007; 044 454 16 13
[email protected]

 надання консультацій та інформаційно-довідкових послуг відповідно до Податкового та Митного кодексів України, законодавства з питань сплати єдиного соціального внеску та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДФС, по телефону, з використанням електронної пошти, факсу, голосового автовідповідача;
 організація роботи та надання послуг електронного цифрового підпису
 розсилка на електронні адреси платників повідомлень про зміни в законодавстві з питань оподаткування, державної митної справи, єдиного соціального внеску та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДФС;
 організація роботи сервісу "Пульс"; (044) 284 00 07

 організація роботи зі зверненнями, що надійшли з державної установи "Урядовий контактний центр".

ШАНОВНІ ПЛАТНИКИ!
ЗАОЩАДЖУЙТЕ РОБОЧИЙ ЧАС –

КОРИСТУЙТЕСЯ ЕЛЕКТРОННИМИ СЕРВІСАМИ!

Переглядів:243