07 вересня 2015

Відбувся ювілейний вечір Василя Нечепи

3 вересня в районному будинку культури відбувся ювілейний творчий вечір присвячений 65-річчю від Дня народження та 30-річчю концертної діяльності кобзаря, лірника, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, Народного артиста України, Василя Григоровича Нечепи.

Василь Нечепа – унікальний співак-музикант, нині єдиний представник старосвітської Чернігівської кобзарської школи, яку Гнат Хоткевич, загальновизнаний авторитет з історії кобзарства, вважав найдавнішою в Україні.

Постать кобзаря-лірника Василя Нечепи знана по всій Україні і далеко за її межами – у США, Канаді, Британії, Австралії, Нідерландах, куди Майстер несе народну культуру України. Так, університети США у своїх рекламах і запрошеннях на благодійні концерти Василя Нечепи повідомляють, що він «наставляє молодь любити й берегти свою землю, а в Спасителя просить послати дорослим розуму, щоб вони припинили теракти та війни на Землі».

Зі святом ювіляра привітали перший заступник голови райдержадміністрації Микола Бузина, голова районної ради Анатолій Красносільський, міський голова Іван Пугач, начальник відділу культури і туризму, національностей та релігій райдержадміністрації Людмила Антонович та інші. Керівники району вручили артисту Почесні грамоти та побажали міцного здоров’я, щастя, злагоди, добра, творчої наснаги та нових творчих здобутків.

Ювілейний концерт відбувся за участю аматорів сцени районного будинку культури, гурту «Меліса», «Полісяни» та учнів Носівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. №3.

Переглядів:237