21 вересня 2015

Відбулось святкування Дня Носівщини

19 вересня в міському парку носівчани та гості міста святкували 92-річницю Дня Носівщини.

Керівництво міста та району висловили слова щирої вдячності усім присутнім за сумлінну працю на благо рідного краю, побажали жителям міста і району, гостям здоров’я, щастя, добра, щедрої долі, життєвого оптимізму, сили і наснаги у всіх добрих справах.

Данину глибокої вдячності усім воїнам носівчани склали у день 72-річниці визволення Носівки і Носівщини від фашистських загарбників, що відзначається 16 вересня.

Зі святом жителів та гостей міста привітав міський голова Пугач І.І. – «Сьогодні наше місто, долаючи труднощі, успішно і трудиться, і розвивається. Важливість Носівки для району не лише в тому, що це його адміністративний центр. Місто – це половина людського і виробничого потенціалу Носівщини.
Значний внесок у економіку району роблять технічно переоснащене хлібоприймальне підприємство, науково-виробничий комерційний центр «Прес», кондитерська фабрика «Десна», товариство «Формстиль». Відновило роботу підприємство «Чернігівська будівельна кераміка».
Сотні приватних підприємців у всіх сферах життєдіяльності міста своєю діловою ініціативою не лише забезпечують благополуччя своїх сімей, а й створюють робочі місця для найманих працівників.
Добрими справами, вагомими здобутками відомі носівські освітяни, медики, працівники соціального захисту і культури.
Місцева громада – і влада, і жителі – спільно дбає щоб наше місто ставало зручнішим для життя. З'явилась низка дитячих майданчиків, споруджених спільними зусиллями. Успішно реалізується – і за кошти бюджету, і громадян – програма капітального ремонту дахів багатоквартирних будинків.
Бюджет міста, за раціонального його використання, дозволяє вирішувати вагомі питання благоустрою. Останніми роками з’явились нові тротуари з сучасних матеріалів на центральних вулицях, павільйони на автобусних зупинках. Вечорами на вулицях загорається понад 1000 ліхтарів. Завершується будівництво мереж централізованого водопостачання. Те, що у ці нелегкі часи все це стало можливим – наш з вами спільний здобуток. Бо щось реальне зробити може лише влада, яка користується підтримкою людей».

В урочистостях також взяв участь народний депутат України Кодола О.М.

У програмі святкових заходів були представлені виставки народних умільців, розіграші лотерей, дитячі атракціони, вогняне фаєр шоу. Відбувся концерт аматорів сцени Носівщини, лицарський виступ, вечір відпочинку для молоді.

У районному будинку культури відбувся концерт Черкаського академічного заслуженого українського народного хору.

Переглядів:238