22 вересня 2015

Чернігівські митники виявили незадекларований вантаж вартістю понад 194 тисячі гривень

Співробітники митного поста «Чернігів - вантажний» Чернігівської митниці ДФС виявили велику кількість незадекларованих товарів у вантажі, що ввозився з Китаю на адресу однієї з київських фірм.

У ході проведення повного митного огляду вантажу митники встановили, що кількість збірного вантажу, який знаходиться у контейнері, значно перевищує вказану у декларації. Загалом виявили понад 37 тисяч одиниць незадекларованих товарів, серед яких металеві ущільнювальні кільця для фітингу та фрези.

Вилучений товар оцінено у 194,5 тисячі гривень. Відносно керівника фірми-отримувача вантажу порушено адміністративну справу за статтею 472 Митного кодексу України, яка передбачає накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів, що є предметами правопорушення, та їх конфіскацію.

Нова форма звітності для платників збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ

Відповідно до п.п. 1.6 п. 29 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України (далі - Кодекс) базовий податковий (звітний) період для збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності (далі - Збір) - календарний місяць.

Податкові декларації Збору за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, подаються платниками Збору протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця, контролюючим органам за місцем податкової реєстрації (абз. перший та другий п.п. 1.7 п. 29 підрозділу 10 розділу XX Кодексу).

Наказом Міністерства фінансів України від 20 липня 2015 року №654 «Про затвердження форми Податкової декларації збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності», який набрав чинності з 28 серпня 2015 року, затверджено нову форму Податкової декларації Збору.

Згідно із п. 46.6 ст. 46 Податкового кодексу України до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, в якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Таким чином, податкова декларація збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності за серпень цього року подається за формою, затвердженою наказом Державної податкової адміністрації України від 24.12.2010 р. №1017 «Про затвердження форми Податкової декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності», а за вересень та наступні податкові періоди – за новою формою.

Переглядів:227