24 вересня 2015

Проведено громадські слухання щодо виконання законодавства про декомунізацію

23 вересня 2015 року проведено громадські слухання щодо перейменування назв вулиць та провулків в місті Носівка.

У засіданні взяли участь комісія з питань найменування та перейменування вулиць і населених пунктів на території Носівської міської ради, а також жителі міста.

І хоч інформація про проведення обговорення була оприлюднена в засобах масової інформації заздалегідь, проте висловити свої пропозиції прийшла досить незначна кількість носівчан.

Під час громадських слухань розглядались звернення громадян, що надійшли до виконачого комітету про зміни назв по шести вулицях, таких як Іскри, Матросова, Мічуріна, Молодої гвардії, Пархоменка та Правди.

Присутні на засіданні взяли активну участь в обговоренні. Висловлювали свої думки щодо партійних діячів колишнього Радянського Союзу, представників військового командування часів Другої Світової війни та інших осіб, чиї імена свого часу були увічнені у назвах міських вулиць. Під час дискусії присутнім не вдалося знайти спільного рішення щодо питання назв вулиць. Адже історики та дослідники роблять неоднозначні висновки щодо діяльності та ролі тих чи інших осіб, на честь яких названі вулиці у Носівці.

Дискусійним питанням виявилось перейменування вулиці Пархоменка. Жителі вулиці запропоновану назву вулиці відхилили і пропонували залишити н стару назву «Пархоменка» без змін.

У результаті обговорення громадських слухань комісією прийнято рішення:
Назву вулиці Іскри за згодою жителів поміняти на Чернігівську.
Назви вулиць Матросова, Мічуріна, Молодої гвардії, Пархоменка, Правди залишити без змін. Рекомендувати жителям вулиці Пархоменка подати письмові пропозиції щодо перейменування даної вулиці.

Переглядів:244