19 жовтня 2015

Відкриття пам'ятника загиблим воїнам-«афганцям»

17 жовтня у місті Носівка урочисто відкрито пам’ятник воїнам-«афганцям» і всім учасникам бойових дій на території інших держав. Цей пам’ятник завжди нагадуватиме про найдорожче, що маємо - мир на нашій землі.

У відкритті пам’ятника взяли участь голова міської ради Пугач І.І., голова Носівської райдержадміністрації Коршок О.Г. , голова районної ради Красносіьський А.Г., військовий комісар Носівського районного військового комісаріату Халімон А.В., представники Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернацілналістів), учасники бойових дій на території інших держав, громадськість, мешканці і духовенство міста.

Відкриваючи пам’ятний знак, міський голова Пугач І.І. зауважив:
«Відкриття пам’ятника воїнам-«афганцям» і всім учасникам бойових дій на території інших держав є завершенням багаторічної громадянської ініціативи, започаткованої ще у 2009 році. Тоді численні трудові колективи, сотні жителів міста і району долучилися до збору коштів.

Афганська війна, що тривала десять років, обпалила життя цілого покоління молодих людей 80-х років. Кілька тисяч наших співвітчизників загинули під сонцем чужої землі. Десятиліття до того і після того ще немало наших носівчан брали участь у більш як 20-ти неоголошених війнах на територіях інших країн. За цей час зникли з карти цілі держави, змінилися політичні інтереси та ідеологічні оцінки. Єдине, що залишається незмінним – наша шана і повага до людей, які дали солдатську присягу і чесно виконують її на поклик держави.

Зараз, вже у часи незалежності України, наші співвітчизники брали і беруть участь у миротворчих операціях у Ліберії, Сьєрра-Леоне, ряді інших країн, щоб допомогти налагодити там мирне життя.

Вірність солдатському обов’язку, любов до Вітчизни – це те, що поєднує різні покоління наших воїнів, і солдатів, які боронили Україну від нацистських загарбників та визволяли рідну землю у 1943-1944 роках; і воїнів-«афганців» та учасників миротворчих контингентів ООН; і воїнів АТО, тих хто сьогодні захищає незалежність і територіальну цілісність нашої держави на Сході України.

Тож ми віддаємо данину поваги солдатові, для якого понад усе – вірність присязі і Батьківщині. Ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто не повернувся у рідні домівки».

На знак вшанування пам’яті тих, хто поліг під час афганської війни, присутні схилили голови та поклали квіти до щойно відкритого пам’ятника.

Після покладання квітів відбувся концерт аматорів сцени районного будинку культури.

Переглядів:357