21 жовтня 2015

Звіт про проведення громадського обговорення
проекту рішення Носівської міської ради
«Про перейменування вулиць та провулків населених пунктів на території Носівської міської ради»

Відповідно до Закону України №4865–VI від 24.05.2012 р. «Про присвоєння юридичним особам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 р. №989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» було проведено громадське обговорення проекту рішення Носівської міської ради «Про перейменування вулиць та провулків населених пунктів на території Носівської міської ради».

Організатор громадського обговорення – виконавчий комітет Носівської міської ради, який своїм рішенням від 21.08.2015 визначив термін проведення громадського обговорення –два місяці. Інформаційне повідомлення про проведення обговорення було розміщене на офіційному сайті Носівської міської ради 21.08.2015.

Громадське обговорення проходило у формі засідання за круглим столом та листування. В обговоренні даного питання прийняли участь мешканці міста Носівка та начелених пунктів , що входять до Носівської міської ради. Зокрема , на адресу виконавчого комітету Носівської міської ради надійшли звернення від мешканців міста з відповідними пропозиціями та зауваженнями ( Додаток 1). Крім того , в рамках громадського обговорення 23.09.2015 проведено засідання за круглим столом , в якому взяли участь мешканці міста, депутати міської ради , члени комісії з питань найменування та перейменування вулиць і населених пунктів на території Носівської міської ради.

Пропозиції висловлені в ході громадського обговорення , які не суперечать вимогам Закону України «Про засудження комуністичного та націонал – соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» , взято до уваги при підготовці остаточного варіанту проекту рішення «Про перейменування вулиць та провулків населених пунктів на території Носівської міської ради».

Таким чином, передбачена Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та постановою Кабінету Міністрів від 24.10.2012 р. № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» процедура організатором громадського обговорення витримана.

Додаток 1

Пропозиції, отримані в ході проведення громадського обговорення
проекту рішення Носівської міської ради «Про перейменування
вулиць та провулків населених пунктів на території Носівської міської ради»

Виконавчий комітет
Носівської міської ради

Переглядів:272