23 жовтня 2012

Створено громадську приймальню з питань захисту прав споживачів

Відповідно до статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про захист прав споживачів» та Цивільного Кодексу України, при виконкомі Носівської міської ради створено громадську приймальню з питань захисту прав споживачів та ринкового нагляду.

Графік роботи громадської приймальні щоденно, крім суботи та неділі, з 9.00 до 13.00.

Державний контроль за додержанням законодавства про захист прав споживачів суб’єктами господарської діяльності сфери торгівлі, надання послуг та ресторанного господарства на території Чернігівської області та реалізацію державної політики щодо захисту прав споживачів здійснює обласне управління у справах захисту прав споживачів.

На підставі Закону України «Про захист прав споживачів» та Положення про Головне управління у справах захисту прав споживачів, затвердженого наказом державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 09.0.2003р. № 169, управлінням забезпечується удосконалення захисту прав та інтересів споживачів; створення належних умов для насичення споживчого ринку якісними та безпечними товарами, роботами, послугам; підвищення рівня захисту здоров’я та безпеки споживачів; створення належних умов для реалізації громадянами-споживачами своїх інтересів і прав на території області.

Управління сприяє органам місцевого самоврядування у здійсненні ними повноважень щодо захисту прав споживачів; розглядає заяви і звернення громадян , приймає участь у судовому захисті їх прав, інформує і навчає населення, опрацьовує пропозиції щодо вдосконалення законодавства з питань захисту прав споживачів.

Споживачі можуть звернутися до управління у справах захисту прав споживачів з питань порушення їх прав за адресою:

м.Чернігів, пр.Миру, 49-А, кім. 22-24.

e-mail: [email protected]

В.о. начальника інспекції – Калюх Петро Дмитрович

Відділ громадського харчування : тел. (022) 699-524

Відділ побутового обслуговування населення: тел.(022) 699-649

Приймальня інспекції: тел. (022) 699-526

Переглядів:388