28 листопада 2012

З нагоди ювілею Чернігівської області

23 листопада 2012 року в м. Чернігові пройшли урочисті заходи з нагоди 80-річчя утворення Чернігівської області та 210-ї річниці створення Чернігівської губернії.

Голова обласної державної адміністрації В. Хоменко, голова обласної ради А. Мельник, заступник Міністра культури України Г. Кохай, представники Адміністрації Президента України та інші гості свята оглянули виставку-ярмарок, презентацію районів і міст області, відвідали містечко майстрів. Після цього в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбулися урочисті збори та святковий концерт.

У своєму виступі голова облдержадміністрації В. Хоменко зазначив:
«Ми з гордістю говоримо про здобутки і досягнення славного 80-річного шляху — шляху становлення та регіонального самовизначення, шляху випробувань часів Великої Вітчизняної війни та повоєнної відбудови, шляху поступу, врешті розбудови Чернігівщини як невід'ємної частини незалежної Української держави».

Чернігівська область, як окрема адміністративна одиниця УРСР, була створена у жовтні 1432 року, згідно постанови Всеукраїнського Центрального Виконкому. І саме ( з 30-х років Чернігівщина, яка протягом століть була територією переважно сільськогосподарського виробництва, почала розвиватися як промисловий регіон: будуються підприємства меблевої, тютюнової, переробної та енергогенеруючої галузей

Як зауважив Володимир Хоменко, сучасна Чернігівщина - це, насамперед, поліпшення якості життя наших людей. Тому, найголовнішим завданням органів виконавчої влади в області є сприяння сопіально-економічному розвитку місцевих територіальних громад, турбота про добробут і гідні умови життя людей. Саме такими були пріоритети роботи влади за останні роки.

Складовими успіху цієї роботи є послідовна діяльність центральних та місцевих органів влади щодо модернізації економіки та розвитку сфери соціокультурних відносин, які викладені у президентській Програмі економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава."

Нові соціальні ініціативи Президента України стали основою організації роботи місцевих органів влади, головною метою якої вважаємо створення ефективної системи захисту населення від соціальних ризиків, утвердження довіри суспільства до державної політики, спрямованої на покрашення життя громадян.

Переглядів:409