Школа, де хочеться вчитися

05 лютого 2021

 

 Всі ми родом зі школи. Скільки б  часу не минало після її закінчення, нам завжди хочеться туди повернутися. Хтось гостем. хтось вчителем, а хтось просто: на побачення з юністю.

Дивно, та  відчуття, що шкільні роки - найсвітліший  і  найяскравіший  період безтурботного дитинства приходить вже після одержання атестату.

 Часи невпинно змінюються, як, власне, і все наше життя. В освіті зміни відчуваються особливо, бо це стосується дітей, молоді, великої кількості людей, які обрали собі професійно  навчати наших дітей. Ще, певно й, тому, що саме освітянська галузь найшвидше реагує на всі виклики, нововведення, бо  все, що стосується розвитку дітей - це нове, це прогрес, і це добре.

 Саме тому реформування освіти, а це, звісно, процес непростий, сприймалося  неоднозначно і категорично від повної підтримки до  несприйняття.   Не вдаючись у подробиці, все ж треба віддати належне новим підходам в освіті: діти мають навчатися у якісно нових умовах, в абсолютно новому освітньому просторі, де  головний герой  - дитина,  а вчитель -  це   не лише наставник, а    друг, який підтримає  у будь якій ситуації, допоможе, зробити правильний крок.

 У нашій громаді функціонує   11 навчальних закладів, де  діти здобувають загальну середню освіту. Безперечно, кожна школа потребує колосальних коштів, аби створити  справді сучасні умови для навчання та розвитку дітей. Однак треба згадати й те, що кожен заклад був переданий на баланс міській раді у 2017 році, скажемо відверто, у стані гострого ремонту. І не на словах, а конкретними справами взялися за покращення умов у закладах освіти. На це щороку передбачалися солідні кошти як з місцевого бюджету, понад 60%,  так і залучених. Десь замінили дах, відремонтували спортивний, актовий зали, їдальню, зробили сучасними входи, створили ресурсні кімнати, замінили велику кількість вікон  на енергозберігаючі, обладнали внутрішні вбиральні, встановили сучасне обладнання  іще багато чого.  Але  найамбітнішим проектом, який вдалося реалізувати стала добудова та відкриття школи №5 у Носівці. Не вдаючись в історію її будівництва, а воно тривало довгих тридцять років, варто відзначити, що  його завершення було справді непростим. Однак  мета, заради якої відбувалася ця робота великої кількості людей однозначно того варта: у Носівці маємо прекрасну, сучасну нову  школу, з новим освітнім простором, де  створені всі  умови для одержання якісної освіти.

Першого вересня 2020 року 385 дітей шкільного віку переступили поріг новобудови.

З метою створення нового освітнього простору, надання якісних освітніх послуг,  відповідно до стандартів, встановлених державою, та запитів учасників освітнього процесу, новостворений заклад включено до  програми «Спроможна школа для кращих результатів».

Для виконання заходів програми освоєно 7,5 млн. грн державної субвенції та коштів місцевого бюджету.

До послуг здобувачів освіти Носівського ЗСО І-ІІІ ст. №5 спортивні майданчики, місця для прогулянок і відпочинку, просторі, світлі кабінети (математики, біології, географії, історії, української мови, зарубіжної, хімії, захисту України, комп’ютерні і лінгафонні кабінети) зручні меблі, майстерні, навчальні лабораторії, медичний кабінет, бібліотека, просторий спортзал, їдальня, хореографічна студія, актова зала з найбільшою сценою у місті, рекреаційні зони та яскравий енергоефективний фасад.

 Неймовірні враження справляє облаштування прилеглої території, господарських приміщень. На сьогодні – це  завершена будівельна композиція, яка  захоплює і надихає. Тут і клумби, і майданчики, і і  міні – футбольне поле із штучним покриттям, ландшафтний дизайн,і крапельний полив декоративних дерев та кущів, сучасні огорожа, освітлення.

Як то кажуть, краще один раз побачити. І дійсно, ту є на що подивитися, адже  тут неймовірно гарно на подвір’ї, ще більше вражають класні кімнати, коридори, де розміщені особисті шафи кожного учня, рекреаційні зони у фойє, не залишать байдужими дизайнерські рішення оформлення актової зали, бібліотеки, велика кількість спортінвентаря у спортзалі, сучасні  предметні кабінети, де є все для повноцінного вивчення того чи іншого предмета. Словом, без перебільшення, збудовано і відкрито школу мрії, в якій хочеться вчитися, куди хочеться щоранку  поспішати і на навчання, і на роботу.

Школа компетентності відповідає викликам сьогодення та запитам і перспективам майбутнього.

Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:704